Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Zoom forsøger desperat at få styr på sikkerheds-problemer efter masser af ‘Zoom-bombing’ og problemer: Her er planen

Corona-krisen har ført til et globalt gennembrud for samarbejdsværktøjet Zoom, som nu smider alt, hvad det har i hænderne for at styr på de sikkerheds-huller, der er i systemet. ‘Zoom-bombing’ er blevet et udbredt fænomen.

Samarbejdsværktøjet Zoom har fået et kæmpemæssigt globalt gennembrud, efter corona-krisen brød ud.

Brugere i massevis er væltet ind på videocall-løsningen, der på kort tid er blevet et regulært alternativ til de mest udbredte løsninger som Microsoft Teams og Google Hangouts Meet.

Der har imidlertid fulgt en del problemer i kølvandet på Zoom - ikke mindst it-sikkerhedsmæssige.

Mange brugere har efterhånden oplevet det såkaldte ‘Zoom-bombing,’ hvor en fremmed person pludselig dukker op i et video-call ved at taste tilfældige tal ind i den ret simple løsning, som Zoom anvender.

Det fik fredag Zoom til at stoppe al udvikling af nye features og istedet sætte alle kræfter ind på at løse rækken af privacy- og sikkerhedsmæssige prpblemer.

Det fik selskabet til allerede lørdag at skifte adgangs-metode og fjerne den hidtil anvendte model med et default-password i de billigste og mest enkle versioner af løsningen.

Istedet skal brugerne nu anvende et såkaldt Personal Meeting ID og et særligt password til hvert møde.

Zooms administrerende direktør, Eric Yuan, siger til CNN, at selskabet ‘har udviklet sig for hurtigt’ i takt med, at corona-krisen tog fart, og brugerne begyndte at vælte ind.

Det betød blandt andet, at selskabet mistede grebet om it-sikkerheden - blandt andet er krypteringsalgoritmen blevet kritiseret for at være for svag.

Sikkerhedsproblemerne og de mange tilfælde af ‘Zoom-bombing’ fik tidligere FBI til at advare skoleklasser mod at anvende løsningen uden justeringer.

Og angiveligt har Elon Musik direkte forbudt brugen af Zoom blandt SpaceX-selskabets 6.000 medarbejdere. Det samme gælder New Yorks uddannelses-kontor.

Det kan du læse mere om her: New York forbyder skoler at bruge Zoom efter sikkerhedstjek – nu skal de i stedet bruge Teams

Eric Yuan skriver i denne blogpost at den massive tilgang af brugere er kommet bag på selskabet, som har stået over for udfordringer, som selskabet ikke havde forventet, da platformen blev udviklet.

“Det har hjulpet os til at opdage uforudsete issues med platformen. Og dedikerede journalister og sikkerheds-folk har også hjulpet med at identificere sager,” skriver han.

Direktøren peger på, at Zoom tager problemerne ‘ekstremt alvorligt.’

“Vi kigger på dem alle og adresserer dem så hurtigt, som vi kan,” skriver han.

Direktøren opremser herefter en række løsninger, som Zoom allerede har lanceret - og mange flere vil følge, skriver han.

Blandt andet vil Zoom nu indlede samarbejde med tredjepart-eksperter, der skal gennemgå sikkerheden, ligesom selskabet vil etablere et panel af CISO’er, der skal drøfte best practice på området.

Zoom vil også skrue op for det såkaldte bug bounty-program, hvor der udloves dusører til it-sikkerhedsfolk, der finder bugs og problemer i koden.

Læs også:

Zoom banker Microsoft Teams af banen i USA: Brugerne vælter ind

Zoom lænser data til Facebook: Sådan danner Facebook brugerprofiler ud fra videokonference-værktøjet

Sådan sikrer dansk CISO Danmarks største bilimportør under coronakrisen: Her er hans vigtigste sikkerhedsværktøj
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.