Zoom forsøger desperat at få styr på sikkerheds-problemer efter masser af ‘Zoom-bombing’ og problemer: Her er planen

Corona-krisen har ført til et globalt gennembrud for samarbejdsværktøjet Zoom, som nu smider alt, hvad det har i hænderne for at styr på de sikkerheds-huller, der er i systemet. ‘Zoom-bombing’ er blevet et udbredt fænomen.

Samarbejdsværktøjet Zoom har fået et kæmpemæssigt globalt gennembrud, efter corona-krisen brød ud.

Brugere i massevis er væltet ind på videocall-løsningen, der på kort tid er blevet et regulært alternativ til de mest udbredte løsninger som Microsoft Teams og Google Hangouts Meet.

Der har imidlertid fulgt en del problemer i kølvandet på Zoom - ikke mindst it-sikkerhedsmæssige.

Mange brugere har efterhånden oplevet det såkaldte ‘Zoom-bombing,’ hvor en fremmed person pludselig dukker op i et video-call ved at taste tilfældige tal ind i den ret simple løsning, som Zoom anvender.

Det fik fredag Zoom til at stoppe al udvikling af nye features og istedet sætte alle kræfter ind på at løse rækken af privacy- og sikkerhedsmæssige prpblemer.

Det fik selskabet til allerede lørdag at skifte adgangs-metode og fjerne den hidtil anvendte model med et default-password i de billigste og mest enkle versioner af løsningen.

Istedet skal brugerne nu anvende et såkaldt Personal Meeting ID og et særligt password til hvert møde.

Zooms administrerende direktør, Eric Yuan, siger til CNN, at selskabet ‘har udviklet sig for hurtigt’ i takt med, at corona-krisen tog fart, og brugerne begyndte at vælte ind.

Det betød blandt andet, at selskabet mistede grebet om it-sikkerheden - blandt andet er krypteringsalgoritmen blevet kritiseret for at være for svag.

Sikkerhedsproblemerne og de mange tilfælde af ‘Zoom-bombing’ fik tidligere FBI til at advare skoleklasser mod at anvende løsningen uden justeringer.

Og angiveligt har Elon Musik direkte forbudt brugen af Zoom blandt SpaceX-selskabets 6.000 medarbejdere. Det samme gælder New Yorks uddannelses-kontor.

Det kan du læse mere om her: New York forbyder skoler at bruge Zoom efter sikkerhedstjek – nu skal de i stedet bruge Teams

Eric Yuan skriver i denne blogpost at den massive tilgang af brugere er kommet bag på selskabet, som har stået over for udfordringer, som selskabet ikke havde forventet, da platformen blev udviklet.

“Det har hjulpet os til at opdage uforudsete issues med platformen. Og dedikerede journalister og sikkerheds-folk har også hjulpet med at identificere sager,” skriver han.

Direktøren peger på, at Zoom tager problemerne ‘ekstremt alvorligt.’

“Vi kigger på dem alle og adresserer dem så hurtigt, som vi kan,” skriver han.

Direktøren opremser herefter en række løsninger, som Zoom allerede har lanceret - og mange flere vil følge, skriver han.

Blandt andet vil Zoom nu indlede samarbejde med tredjepart-eksperter, der skal gennemgå sikkerheden, ligesom selskabet vil etablere et panel af CISO’er, der skal drøfte best practice på området.

Zoom vil også skrue op for det såkaldte bug bounty-program, hvor der udloves dusører til it-sikkerhedsfolk, der finder bugs og problemer i koden.

Læs også:

Zoom banker Microsoft Teams af banen i USA: Brugerne vælter ind

Zoom lænser data til Facebook: Sådan danner Facebook brugerprofiler ud fra videokonference-værktøjet

Sådan sikrer dansk CISO Danmarks største bilimportør under coronakrisen: Her er hans vigtigste sikkerhedsværktøj
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske sikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende regulationer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.