Slut med at betale: Google åbner for gratis brug af Google Meet

Google åbner for gratis brug af Google Meet, der ellers har været abonnements-baseret.

Corona-krisen har ført til et regulært gennembrud for video-tjenesten Zoom, der har mangedoblet antallet af brugere på selskabets gratis videokonference-løsning.

Det får nu Google til at reagere: Google begynder nemlig nu at give gratis adgang til sin rivaliserende løsning, Google Meet, der ellers har krævet abonnement på Googles G Suite.

“I dag [onsdag, red] gør vi Google Meet gratis for alle med gradvis udrulning over de kommende uger,” skriver Googles direktør for G Suite, Javier Soltero, i en netop offentliggjort blogpost.

Udrulningen af den gratis brug vil begynde i begyndelsen af maj, skriver han.

“Alle med en email-adresse vil kunne anvende Meet og her nyde mange af de samme features, som er tilgængelige for brugerne fra virksomheder og uddannelses-institutioner,” skriver han.

Den gratis brug vil dog være begrænset til 60 minutter per kald - men denne begrænsning vil først blive indført med udgangen af september, lyder det fra Google.

Javier Soltero skriver, at det for Google er vigtigt, at alle brugere har en stabil og sikker forbindelse.

Det er grunden til, at Google vil udrulle den gratis brug gradvist over nogle uger med begyndelse i den kommende uge.

“Det betyder, at det ikke er sikkert, at du kan skabe møder på meet.google.com med det samme, men du kan signe op til at få besked, når den gratis løsning bliver tilgængelig,” skriver han.

Netop sikkerheden kan blive et vigtigt element i Googles pludselige batalje med Zoom, som er blevet løbende kritiseret for dårlig sikkerhed, muligheden for såkaldt ‘Zoom-bombing’ og lignende.
Det har fået en række selskaber og myndigheder verden over til at forbyde intern brug af Zoom.

Det har dog ikke forhindret Zoom i at lande flere hundreder millioner nye brugere alene i de seneste par måneder.

I dag har Zoom således mere end 300 millioner brugere, mens Google Meet i dag har godt 100 millioner daglige brugere.

Google vil fortsat anvende abonnementsdelen af Google Meet i luften.

Betalende G Suite-abonnenter vil få adgang til en række udvidede features som eksempelvis live-streaming til op til 100.000 brugere og adgang til de såkaldte Essentiale-produtker, der tæller eksempelvis optagelser af Meet-møder.

Du finder hele blogposten fra Javier Soltero her: Google Meet premium video conferencing—free for everyone.

Læs også:

Storbank slår alarm: Hold jer fra Zoom og Google Hangouts

Her er Datatilsynets anbefalinger: Det skal du gøre, hvis du bruger Zoom

Zoom forsøger desperat at få styr på sikkerheds-problemer efter masser af ‘Zoom-bombing’ og problemer: Her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Amazons fantastiske innovationsmaskine er både skræmmende og fascinerende: Er det måske mest innovative firma i verden lige nu
ComputerViews: Er Amazon verdens mest innovative selskab i øjeblikket? Meget tyder på det. For få andre kan i øjeblikket matche selskabets innovative nye produkter, der i stigende grad kryber helt ind i kundernes privatsfære.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.