Artikel top billede

Myndigheder kendte til fejl i smitte-app i syv uger: Nu bliver fejlen rettet

Sundheds- og ældreministeriet har siden august kendt til en fejl i den danske smitte-app, Smittestop, men først nu bliver den rettet.

De danske myndigheder har i syv uger kendt til et problem med den danske smittesporingsapp, Smittestop, der betyder, at flere danskere ikke er blevet advaret, hvis deres allernærmeste kontakter er blevet testet positiv med coronavirus.

Det skriver DR.

Problemet med appen fik først for alvor opmærksomhed, da den tidligere skoleborgmester i København Pia Allerslev blev testet positiv for coronavirus og kunne fortælle, at ingen af familiemedlemmer i hendes husstand havde modtaget en advarsel fra Smittestop-appen.

Læs også: Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

Men Sundheds- og Ældreministeriet oplyste i starten af august til DR, at ministeriet på daværende tidspunkt havde modtaget ni henendelser om lignende problemer.

Ministeriet oplyste dog til DR, at mittestop-appens høje privacy-niveau gjorde det umuligt at finde årsagen til fejlen.

“Den anvendte teknologi er udviklet efter højeste privatlivsbeskyttende standarder, hvilket forhindrer, at man kan undersøge årsagen til, at enkeltpersoner ikke har modtaget en notifikation, selvom de har været tæt på en person, der har meldt sig smittet i appen,” skriver ministeriet i en mail til Detektor 11. august.

Men sidste uge meddelte Sundheds- og ældreministeriet dog pludselig, at årsagen til fejlen var blevet fundet, og mandag oplyste ministeriet til TV2, at fejlen nu også vil blive ændret via en ændret opsætning af appen

”Dette har skyldtes en uhensigtsmæssighed i implementeringen af den bagvedliggende teknologi i appen, skriver ministeriet til TV2.

Læs også: Sundhedsministeriet erkender fejl i Smittestop-appen: Uvist om fejlen har været der fra start




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere