Myndigheder kendte til fejl i smitte-app i syv uger: Nu bliver fejlen rettet

Sundheds- og ældreministeriet har siden august kendt til en fejl i den danske smitte-app, Smittestop, men først nu bliver den rettet.

De danske myndigheder har i syv uger kendt til et problem med den danske smittesporingsapp, Smittestop, der betyder, at flere danskere ikke er blevet advaret, hvis deres allernærmeste kontakter er blevet testet positiv med coronavirus.

Det skriver DR.

Problemet med appen fik først for alvor opmærksomhed, da den tidligere skoleborgmester i København Pia Allerslev blev testet positiv for coronavirus og kunne fortælle, at ingen af familiemedlemmer i hendes husstand havde modtaget en advarsel fra Smittestop-appen.

Læs også: Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

Men Sundheds- og Ældreministeriet oplyste i starten af august til DR, at ministeriet på daværende tidspunkt havde modtaget ni henendelser om lignende problemer.

Ministeriet oplyste dog til DR, at mittestop-appens høje privacy-niveau gjorde det umuligt at finde årsagen til fejlen.

“Den anvendte teknologi er udviklet efter højeste privatlivsbeskyttende standarder, hvilket forhindrer, at man kan undersøge årsagen til, at enkeltpersoner ikke har modtaget en notifikation, selvom de har været tæt på en person, der har meldt sig smittet i appen,” skriver ministeriet i en mail til Detektor 11. august.

Men sidste uge meddelte Sundheds- og ældreministeriet dog pludselig, at årsagen til fejlen var blevet fundet, og mandag oplyste ministeriet til TV2, at fejlen nu også vil blive ændret via en ændret opsætning af appen

”Dette har skyldtes en uhensigtsmæssighed i implementeringen af den bagvedliggende teknologi i appen, skriver ministeriet til TV2.

Læs også: Sundhedsministeriet erkender fejl i Smittestop-appen: Uvist om fejlen har været der fra start
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.