Artikel top billede

Myndigheder kendte til fejl i smitte-app i syv uger: Nu bliver fejlen rettet

Sundheds- og ældreministeriet har siden august kendt til en fejl i den danske smitte-app, Smittestop, men først nu bliver den rettet.

De danske myndigheder har i syv uger kendt til et problem med den danske smittesporingsapp, Smittestop, der betyder, at flere danskere ikke er blevet advaret, hvis deres allernærmeste kontakter er blevet testet positiv med coronavirus.

Det skriver DR.

Problemet med appen fik først for alvor opmærksomhed, da den tidligere skoleborgmester i København Pia Allerslev blev testet positiv for coronavirus og kunne fortælle, at ingen af familiemedlemmer i hendes husstand havde modtaget en advarsel fra Smittestop-appen.

Læs også: Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

Men Sundheds- og Ældreministeriet oplyste i starten af august til DR, at ministeriet på daværende tidspunkt havde modtaget ni henendelser om lignende problemer.

Ministeriet oplyste dog til DR, at mittestop-appens høje privacy-niveau gjorde det umuligt at finde årsagen til fejlen.

“Den anvendte teknologi er udviklet efter højeste privatlivsbeskyttende standarder, hvilket forhindrer, at man kan undersøge årsagen til, at enkeltpersoner ikke har modtaget en notifikation, selvom de har været tæt på en person, der har meldt sig smittet i appen,” skriver ministeriet i en mail til Detektor 11. august.

Men sidste uge meddelte Sundheds- og ældreministeriet dog pludselig, at årsagen til fejlen var blevet fundet, og mandag oplyste ministeriet til TV2, at fejlen nu også vil blive ændret via en ændret opsætning af appen

”Dette har skyldtes en uhensigtsmæssighed i implementeringen af den bagvedliggende teknologi i appen, skriver ministeriet til TV2.

Læs også: Sundhedsministeriet erkender fejl i Smittestop-appen: Uvist om fejlen har været der fra start
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere