Myndigheder kendte til fejl i smitte-app i syv uger: Nu bliver fejlen rettet

Sundheds- og ældreministeriet har siden august kendt til en fejl i den danske smitte-app, Smittestop, men først nu bliver den rettet.

De danske myndigheder har i syv uger kendt til et problem med den danske smittesporingsapp, Smittestop, der betyder, at flere danskere ikke er blevet advaret, hvis deres allernærmeste kontakter er blevet testet positiv med coronavirus.

Det skriver DR.

Problemet med appen fik først for alvor opmærksomhed, da den tidligere skoleborgmester i København Pia Allerslev blev testet positiv for coronavirus og kunne fortælle, at ingen af familiemedlemmer i hendes husstand havde modtaget en advarsel fra Smittestop-appen.

Læs også: Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

Men Sundheds- og Ældreministeriet oplyste i starten af august til DR, at ministeriet på daværende tidspunkt havde modtaget ni henendelser om lignende problemer.

Ministeriet oplyste dog til DR, at mittestop-appens høje privacy-niveau gjorde det umuligt at finde årsagen til fejlen.

“Den anvendte teknologi er udviklet efter højeste privatlivsbeskyttende standarder, hvilket forhindrer, at man kan undersøge årsagen til, at enkeltpersoner ikke har modtaget en notifikation, selvom de har været tæt på en person, der har meldt sig smittet i appen,” skriver ministeriet i en mail til Detektor 11. august.

Men sidste uge meddelte Sundheds- og ældreministeriet dog pludselig, at årsagen til fejlen var blevet fundet, og mandag oplyste ministeriet til TV2, at fejlen nu også vil blive ændret via en ændret opsætning af appen

”Dette har skyldtes en uhensigtsmæssighed i implementeringen af den bagvedliggende teknologi i appen, skriver ministeriet til TV2.

Læs også: Sundhedsministeriet erkender fejl i Smittestop-appen: Uvist om fejlen har været der fra start
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.