Artikel top billede

USA på vej med kæmpe sagsanlæg mod Google: Kan ramme i næste uge

Det amerikanske justitsministerium ventes allerede i næste uge at sagsøge Google for stærks konkurrence-forvridende adfærd. Lige nu strømmer delstaterne ind for at være med i sagen mod Google.

Allerede i næste uge ventes det amerikanske justitsministerium at indlede en kæmpesag mod Google, som kan få alvorlige konsekvenser for selskabet.

Det amerikanske justitsministerium er for tiden i fuld gang med at få stats-advokaterne i de amerikanske delstater med på vognen, så USA kan stå samlet med stor kraft mod Google.

I sagsanlægget - der endnu ikke er offentliggjort - ventes USA at anklage Google for bevidst at arbejde på at holde konkurrenter uden for markedet for søgemaskiner, som Google har domineret næsten totalt i de seneste mange år.

Google har eksempelvis holdt Microsofts rivaliserende Bing-søgemaskine fra fadet ved at nægte Microsoft adgang til data om brugerne og bruger-præferencer, som er nødvendigt for at forbedre søgemaskinerne og levere målrettede annonce-visninger til brugerne, skriver Reuters

Google har ifølge Reuters flere gange nægtet, at selskabet gør noget forkert.

Eksempelvis peger selskabet på, at der er fri konkurrence samt at Google på annoncemarkedet konkurrerer med løsninger fra eksempelvis Oracle og Verizon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere