Artikel top billede

USA på vej med kæmpe sagsanlæg mod Google: Kan ramme i næste uge

Det amerikanske justitsministerium ventes allerede i næste uge at sagsøge Google for stærks konkurrence-forvridende adfærd. Lige nu strømmer delstaterne ind for at være med i sagen mod Google.

Allerede i næste uge ventes det amerikanske justitsministerium at indlede en kæmpesag mod Google, som kan få alvorlige konsekvenser for selskabet.

Det amerikanske justitsministerium er for tiden i fuld gang med at få stats-advokaterne i de amerikanske delstater med på vognen, så USA kan stå samlet med stor kraft mod Google.

I sagsanlægget - der endnu ikke er offentliggjort - ventes USA at anklage Google for bevidst at arbejde på at holde konkurrenter uden for markedet for søgemaskiner, som Google har domineret næsten totalt i de seneste mange år.

Google har eksempelvis holdt Microsofts rivaliserende Bing-søgemaskine fra fadet ved at nægte Microsoft adgang til data om brugerne og bruger-præferencer, som er nødvendigt for at forbedre søgemaskinerne og levere målrettede annonce-visninger til brugerne, skriver Reuters

Google har ifølge Reuters flere gange nægtet, at selskabet gør noget forkert.

Eksempelvis peger selskabet på, at der er fri konkurrence samt at Google på annoncemarkedet konkurrerer med løsninger fra eksempelvis Oracle og Verizon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere