Facebook begynder nu gigantisk sammensmeltning af Instagram, WhatsApp og Messenger

Snart bliver det muligt for de mere end én milliard brugerne af henholdsvis Facebook Messenger og Instagram at kommunikere direkte med hinanden. Det skyldes, at platformenes underliggende beskedinfrastruktur nu smeltes sammen, som led i en storstilet plan.

Dele af to af verdens helt store sociale platforme begynder nu at smelte sammen.

Det meddeler Facebook i et blogindlæg.

Selskabet oplyser, at beskedsystemerne i det Facebook-ejede Instagram og Facebook Messenger snart vil gøre det muligt for brugerne at direkte kommunikere med hinanden på tværs af platformene.

Funktionen bliver allerede nu udrullet til udvalgte brugere, og det ventes, at den i løbet af de kommende måneder vil blive udrullet til alle brugerne af de to platformen

Milliarder af brugere
Instagram og Messenger har hver især mere end en milliard brugere, og muligheden for at kommunikerer på tværs af selskabets beskederplatforme er led i en storstilet plan, som Mark Zuckerberg offentliggjorde i et brev i 2019.

Læs også: Facebook vil smelte WhatsApp, Messenger og Instagram-messaging sammen

Zuckerberg forklarede her, at brugerne i sociale medier i stigende grad foretrækker private samtaler frem for offentlige samtaler, som det traditionelt set har været tilfældet på Facebook.

Ifølge planen skal ikke bare brugerne af Instagram og Messenger, men også WhatsApp i fremtiden sømløst kunne kommunikere med hinanden via krypterede samtaler.

Apps forbliver uændrede
Alle apps fortsætter uændret, men en helt ny infrastruktur muliggør nu kommunikation på tværs af de forskellige apps.

New York Times har tidligere beskrevet, at mens sammensmeltningen af beskedsystemerne hos Instagram og Messenger er relativ simpel, så er det mere kompliceret at få WhatsApp med på den nye infrastruktur. Det skyldes blandt andet, at WhatsApp-platformen ikke gemmer brugernes beskeder centralt samt indsamler færre brugerdata.

Facebook har offentliggjort nedenstående video, der introducerer den nye funktion:Læs også: Facebook desperat efter kontroversiel afgørelse: Kan få store konsekvenser for europæiske brugerePremium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.