Facebook begynder nu gigantisk sammensmeltning af Instagram, WhatsApp og Messenger

Snart bliver det muligt for de mere end én milliard brugerne af henholdsvis Facebook Messenger og Instagram at kommunikere direkte med hinanden. Det skyldes, at platformenes underliggende beskedinfrastruktur nu smeltes sammen, som led i en storstilet plan.

Dele af to af verdens helt store sociale platforme begynder nu at smelte sammen.

Det meddeler Facebook i et blogindlæg.

Selskabet oplyser, at beskedsystemerne i det Facebook-ejede Instagram og Facebook Messenger snart vil gøre det muligt for brugerne at direkte kommunikere med hinanden på tværs af platformene.

Funktionen bliver allerede nu udrullet til udvalgte brugere, og det ventes, at den i løbet af de kommende måneder vil blive udrullet til alle brugerne af de to platformen

Milliarder af brugere
Instagram og Messenger har hver især mere end en milliard brugere, og muligheden for at kommunikerer på tværs af selskabets beskederplatforme er led i en storstilet plan, som Mark Zuckerberg offentliggjorde i et brev i 2019.

Læs også: Facebook vil smelte WhatsApp, Messenger og Instagram-messaging sammen

Zuckerberg forklarede her, at brugerne i sociale medier i stigende grad foretrækker private samtaler frem for offentlige samtaler, som det traditionelt set har været tilfældet på Facebook.

Ifølge planen skal ikke bare brugerne af Instagram og Messenger, men også WhatsApp i fremtiden sømløst kunne kommunikere med hinanden via krypterede samtaler.

Apps forbliver uændrede
Alle apps fortsætter uændret, men en helt ny infrastruktur muliggør nu kommunikation på tværs af de forskellige apps.

New York Times har tidligere beskrevet, at mens sammensmeltningen af beskedsystemerne hos Instagram og Messenger er relativ simpel, så er det mere kompliceret at få WhatsApp med på den nye infrastruktur. Det skyldes blandt andet, at WhatsApp-platformen ikke gemmer brugernes beskeder centralt samt indsamler færre brugerdata.

Facebook har offentliggjort nedenstående video, der introducerer den nye funktion:Læs også: Facebook desperat efter kontroversiel afgørelse: Kan få store konsekvenser for europæiske brugerePremium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.