Artikel top billede

Facebook begynder nu gigantisk sammensmeltning af Instagram, WhatsApp og Messenger

Snart bliver det muligt for de mere end én milliard brugerne af henholdsvis Facebook Messenger og Instagram at kommunikere direkte med hinanden. Det skyldes, at platformenes underliggende beskedinfrastruktur nu smeltes sammen, som led i en storstilet plan.

Dele af to af verdens helt store sociale platforme begynder nu at smelte sammen.

Det meddeler Facebook i et blogindlæg.

Selskabet oplyser, at beskedsystemerne i det Facebook-ejede Instagram og Facebook Messenger snart vil gøre det muligt for brugerne at direkte kommunikere med hinanden på tværs af platformene.

Funktionen bliver allerede nu udrullet til udvalgte brugere, og det ventes, at den i løbet af de kommende måneder vil blive udrullet til alle brugerne af de to platformen

Milliarder af brugere

Instagram og Messenger har hver især mere end en milliard brugere, og muligheden for at kommunikerer på tværs af selskabets beskederplatforme er led i en storstilet plan, som Mark Zuckerberg offentliggjorde i et brev i 2019.

Læs også: Facebook vil smelte WhatsApp, Messenger og Instagram-messaging sammen

Zuckerberg forklarede her, at brugerne i sociale medier i stigende grad foretrækker private samtaler frem for offentlige samtaler, som det traditionelt set har været tilfældet på Facebook.

Ifølge planen skal ikke bare brugerne af Instagram og Messenger, men også WhatsApp i fremtiden sømløst kunne kommunikere med hinanden via krypterede samtaler.

Apps forbliver uændrede

Alle apps fortsætter uændret, men en helt ny infrastruktur muliggør nu kommunikation på tværs af de forskellige apps.

New York Times har tidligere beskrevet, at mens sammensmeltningen af beskedsystemerne hos Instagram og Messenger er relativ simpel, så er det mere kompliceret at få WhatsApp med på den nye infrastruktur. Det skyldes blandt andet, at WhatsApp-platformen ikke gemmer brugernes beskeder centralt samt indsamler færre brugerdata.

Facebook har offentliggjort nedenstående video, der introducerer den nye funktion:

Læs også: Facebook desperat efter kontroversiel afgørelse: Kan få store konsekvenser for europæiske brugere