Artikel top billede

Udstilling: Skal dit gamle computerudstyr ikke på museum?

Teknisk Museum efterlyser effekter fra computerspillenes barndom til ny, stor udstilling, der slår dørene op til januar.

Indtil midten af 1980’erne – hvilket for nutidens gamere vel er at betragte som Yngre Jægerstenalder – kunne de fleste problemer med Commodore 64 håndteres med en stjerneskruetrækker og et vist gehør for at tune tonehoveder.

Havde man en ZX Spectrum, gjorde det ikke så meget, hvis man spildte cola ned i tastaturet, der jo var af gummi og kunne tørres af. Og var man lidt på spanden, kunne man enten piratkopiere med en dobbelt båndoptager eller taste spil og kode ind fra spilmagasiner, der trykte programmerne over adskillige sider.

Den slags kan man helt sikkert få mere at vide om, når udstillingen GAMER åbner til januar på Teknisk Museum.

Men museet vil også gerne høre fra dem, der har lyst til at låne effekter ud fra tiden før computer- og konsolspil blev big business og en yndet beskæftigelse for op mod halvdelen af alle danskere.

Måske har du en gammel NES eller Gameboy fra 1980’erne liggende eller måske Nintendo Wii fra midt 00’erne? Det er dog ikke kun den hardware, som vi spiller på, der er interessant for museet, men også oplevelserne bag.

”I kraft af sin stigende popularitet danner gaming grundlag for mange danskeres selvforståelse, fællesskaber og måden, vi kommunikerer på. Med udstillingen vil vi vise, hvordan gaming ikke kun handler om unge drenge, der sidder i kælderværelset og spiller skydespil, men derimod rummer mange forskellige interesser, og er et mere komplekst fænomen end mange af os måske går og forestiller os”, siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Så kan du bidrage med dimser og genstande fra way back when, så smid dem endelig ikke ud, men tag fat i museumsinspektør Jacob Thorek Jensen på jtj@tekniskmuseum.dk eller tlf. 93 87 69 57
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere