Artikel top billede

Udstilling: Skal dit gamle computerudstyr ikke på museum?

Teknisk Museum efterlyser effekter fra computerspillenes barndom til ny, stor udstilling, der slår dørene op til januar.

Indtil midten af 1980’erne – hvilket for nutidens gamere vel er at betragte som Yngre Jægerstenalder – kunne de fleste problemer med Commodore 64 håndteres med en stjerneskruetrækker og et vist gehør for at tune tonehoveder.

Havde man en ZX Spectrum, gjorde det ikke så meget, hvis man spildte cola ned i tastaturet, der jo var af gummi og kunne tørres af. Og var man lidt på spanden, kunne man enten piratkopiere med en dobbelt båndoptager eller taste spil og kode ind fra spilmagasiner, der trykte programmerne over adskillige sider.

Den slags kan man helt sikkert få mere at vide om, når udstillingen GAMER åbner til januar på Teknisk Museum.

Men museet vil også gerne høre fra dem, der har lyst til at låne effekter ud fra tiden før computer- og konsolspil blev big business og en yndet beskæftigelse for op mod halvdelen af alle danskere.

Måske har du en gammel NES eller Gameboy fra 1980’erne liggende eller måske Nintendo Wii fra midt 00’erne? Det er dog ikke kun den hardware, som vi spiller på, der er interessant for museet, men også oplevelserne bag.

”I kraft af sin stigende popularitet danner gaming grundlag for mange danskeres selvforståelse, fællesskaber og måden, vi kommunikerer på. Med udstillingen vil vi vise, hvordan gaming ikke kun handler om unge drenge, der sidder i kælderværelset og spiller skydespil, men derimod rummer mange forskellige interesser, og er et mere komplekst fænomen end mange af os måske går og forestiller os”, siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Så kan du bidrage med dimser og genstande fra way back when, så smid dem endelig ikke ud, men tag fat i museumsinspektør Jacob Thorek Jensen på jtj@tekniskmuseum.dk eller tlf. 93 87 69 57
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere