Artikel top billede

(Foto: Jacob Ø. Wittorff)

Skype-investoren Morten Lund har måtte pantsætte sin villa: Nye projekter er i dyb gæld

Morten Lund måtte pantsætte sin bolig, og samtidig har hans seneste projekter en gæld på 25 millioner kroner.

Den danske serieiværksætter og tidligere Skype-investor Morten Lund er med sine seneste projekter havnet i alvorlig pengenød.

Ifølge Finans har han for nylig måtte pantsætte sin villa, der angiveligt også har haft strømmen kappet i flere dage.

Samtidig viser et stærkt forsinket regnskab for Morten Lunds selskab, der står bag de to projekter Poshtel og Elleville, at selskabet i 2019 havde en gæld på 25,2millioner kroner.

"Selskabet har i 2019 ikke haft den forventede omsætningsfremgang, hvilket hovedsagelig skyldes, at et allerede godkendt projekt blev annulleret på grund af væsentlige uoverensstemmelser mellem investorerne i projektet," lyder det ifølge Finans i en regnskabsnote fra Poshtel.

Læs også: Morten Lund har været mangemillionær, konkurs og hængt ud med både Richard Branson og Elon Musk: "Min pris er, at jeg skal have 10 procent af dig for evigt"

Kendt for sine investeringer

Morten Lund er kendt for sin succesrige involvering i store danske og internationale startup-eventyr som Skype, Zyb, Kazaa og Tradeshift, men også for den mildt sagt mindre succesrige investering i det konkursramte Nyhedsavisen.

Med sine seneste projekter har han med Poshtel, som han kalder for 'A boutique hotel in a box” ønsket at opføre et globalt netværk af containerhoteller, mens han med projektet Elleville har ønsket opføre en trælandsby i Nordsjælland.

I 2019 forklarede han om konceptet i et interview med Computerworld:

“Det er en ide, der er vokset på mig efter, at jeg for fem til seks år siden begyndte at komme steder, hvor folk havde noget utroligt smukt land. Når jeg besøgte folk de steder, så talte vi meget om, at vi burde bygge noget smart og modulært, der er let at opføre. Det kunne være noget campingvogns-lignende. Det har jeg flere gange siddet og jammet med blandt andet Bjarke Ingels om,” sagde til Computerworld.

Læs hele interviewet her:
Skype-investoren Morten Lund er i gang med nye satsninger: "Jeg er på udkig efter industrier, der er helt fucked up"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere