Artikel top billede

(Foto: Jacob Ø. Wittorff)

Skype-investoren Morten Lund har måtte pantsætte sin villa: Nye projekter er i dyb gæld

Morten Lund måtte pantsætte sin bolig, og samtidig har hans seneste projekter en gæld på 25 millioner kroner.

Den danske serieiværksætter og tidligere Skype-investor Morten Lund er med sine seneste projekter havnet i alvorlig pengenød.

Ifølge Finans har han for nylig måtte pantsætte sin villa, der angiveligt også har haft strømmen kappet i flere dage.

Samtidig viser et stærkt forsinket regnskab for Morten Lunds selskab, der står bag de to projekter Poshtel og Elleville, at selskabet i 2019 havde en gæld på 25,2millioner kroner.

"Selskabet har i 2019 ikke haft den forventede omsætningsfremgang, hvilket hovedsagelig skyldes, at et allerede godkendt projekt blev annulleret på grund af væsentlige uoverensstemmelser mellem investorerne i projektet," lyder det ifølge Finans i en regnskabsnote fra Poshtel.

Læs også: Morten Lund har været mangemillionær, konkurs og hængt ud med både Richard Branson og Elon Musk: "Min pris er, at jeg skal have 10 procent af dig for evigt"

Kendt for sine investeringer

Morten Lund er kendt for sin succesrige involvering i store danske og internationale startup-eventyr som Skype, Zyb, Kazaa og Tradeshift, men også for den mildt sagt mindre succesrige investering i det konkursramte Nyhedsavisen.

Med sine seneste projekter har han med Poshtel, som han kalder for 'A boutique hotel in a box” ønsket at opføre et globalt netværk af containerhoteller, mens han med projektet Elleville har ønsket opføre en trælandsby i Nordsjælland.

I 2019 forklarede han om konceptet i et interview med Computerworld:

“Det er en ide, der er vokset på mig efter, at jeg for fem til seks år siden begyndte at komme steder, hvor folk havde noget utroligt smukt land. Når jeg besøgte folk de steder, så talte vi meget om, at vi burde bygge noget smart og modulært, der er let at opføre. Det kunne være noget campingvogns-lignende. Det har jeg flere gange siddet og jammet med blandt andet Bjarke Ingels om,” sagde til Computerworld.

Læs hele interviewet her:
Skype-investoren Morten Lund er i gang med nye satsninger: "Jeg er på udkig efter industrier, der er helt fucked up"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere