Artikel top billede

Skype-investoren Morten Lund har måtte pantsætte sin villa: Nye projekter er i dyb gæld

Morten Lund måtte pantsætte sin bolig, og samtidig har hans seneste projekter en gæld på 25 millioner kroner.

Den danske serieiværksætter og tidligere Skype-investor Morten Lund er med sine seneste projekter havnet i alvorlig pengenød.

Ifølge Finans har han for nylig måtte pantsætte sin villa, der angiveligt også har haft strømmen kappet i flere dage.

Samtidig viser et stærkt forsinket regnskab for Morten Lunds selskab, der står bag de to projekter Poshtel og Elleville, at selskabet i 2019 havde en gæld på 25,2millioner kroner.

"Selskabet har i 2019 ikke haft den forventede omsætningsfremgang, hvilket hovedsagelig skyldes, at et allerede godkendt projekt blev annulleret på grund af væsentlige uoverensstemmelser mellem investorerne i projektet," lyder det ifølge Finans i en regnskabsnote fra Poshtel.

Læs også: Morten Lund har været mangemillionær, konkurs og hængt ud med både Richard Branson og Elon Musk: "Min pris er, at jeg skal have 10 procent af dig for evigt"

Kendt for sine investeringer

Morten Lund er kendt for sin succesrige involvering i store danske og internationale startup-eventyr som Skype, Zyb, Kazaa og Tradeshift, men også for den mildt sagt mindre succesrige investering i det konkursramte Nyhedsavisen.

Med sine seneste projekter har han med Poshtel, som han kalder for 'A boutique hotel in a box” ønsket at opføre et globalt netværk af containerhoteller, mens han med projektet Elleville har ønsket opføre en trælandsby i Nordsjælland.

I 2019 forklarede han om konceptet i et interview med Computerworld:

“Det er en ide, der er vokset på mig efter, at jeg for fem til seks år siden begyndte at komme steder, hvor folk havde noget utroligt smukt land. Når jeg besøgte folk de steder, så talte vi meget om, at vi burde bygge noget smart og modulært, der er let at opføre. Det kunne være noget campingvogns-lignende. Det har jeg flere gange siddet og jammet med blandt andet Bjarke Ingels om,” sagde til Computerworld.

Læs hele interviewet her:
Skype-investoren Morten Lund er i gang med nye satsninger: "Jeg er på udkig efter industrier, der er helt fucked up"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere