AMD tæt på gigant-opkøb: Kan købe rival for 190 milliarder kroner

Der kan være et stort opkøb under opsejling i chip-industrien, hvor AMD kan være på vej til at smide 190 milliarder kroner på bordet for en rival.

Chip-giganten AMD er i fremskredne forhandling om at købe rivalen Xilinx for mindst 190 milliarder danske kroner.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisens kilder er forhandlingerne så fremskredne, at aftalen allerede kan være en realitet i næste uge.

AMD’s aktier har været på himmelflugt i år, hvor de er steget med 89 procent. Det skyldes blandt andet, at corona-epidemien har øget efterspørgslen efter pc’er, spillekonsoller og andre enheder, der bruger selskabets chips.

Kan styrke AMD i krigen mod Intel
Xilinx’ chips bliver blandt andet brugt i trådløse kommunikation, i datacentre og i blandt andet bilindustrien og luftfartsindustrien, og selskabet udmærker sig ifølge Wall Street Journal ved, at lave såkaldte FPGA-chips, der kan genprogrammeres efter, at de er blevet produceret.

Både når det gælder FPGA-chips og chips til datacentre er Xilinx i stigende grad i direkte konkurrence med Intel, og Wall Street Journal vurderer, at formålet med et opkøb af Xilinx vil være at styrke AMD i konkurrencen mod Intel.

Opkøbet kommer få uger efter, at et andet stort opkøb blev gennemført i chip-industrien. Her købte Nvidia chip-selskabet Arm, hvis arkitektur i dag bruges i millioner af smartphones og tablets og i stigende grad også i traditionelle computere.

Læs også: Nvidia overtager chip-designer Arm i kæmpeaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.