Artikel top billede

AMD tæt på gigant-opkøb: Kan købe rival for 190 milliarder kroner

Der kan være et stort opkøb under opsejling i chip-industrien, hvor AMD kan være på vej til at smide 190 milliarder kroner på bordet for en rival.

Chip-giganten AMD er i fremskredne forhandling om at købe rivalen Xilinx for mindst 190 milliarder danske kroner.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisens kilder er forhandlingerne så fremskredne, at aftalen allerede kan være en realitet i næste uge.

AMD’s aktier har været på himmelflugt i år, hvor de er steget med 89 procent. Det skyldes blandt andet, at corona-epidemien har øget efterspørgslen efter pc’er, spillekonsoller og andre enheder, der bruger selskabets chips.

Kan styrke AMD i krigen mod Intel

Xilinx’ chips bliver blandt andet brugt i trådløse kommunikation, i datacentre og i blandt andet bilindustrien og luftfartsindustrien, og selskabet udmærker sig ifølge Wall Street Journal ved, at lave såkaldte FPGA-chips, der kan genprogrammeres efter, at de er blevet produceret.

Både når det gælder FPGA-chips og chips til datacentre er Xilinx i stigende grad i direkte konkurrence med Intel, og Wall Street Journal vurderer, at formålet med et opkøb af Xilinx vil være at styrke AMD i konkurrencen mod Intel.

Opkøbet kommer få uger efter, at et andet stort opkøb blev gennemført i chip-industrien. Her købte Nvidia chip-selskabet Arm, hvis arkitektur i dag bruges i millioner af smartphones og tablets og i stigende grad også i traditionelle computere.

Læs også: Nvidia overtager chip-designer Arm i kæmpeaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere