Artikel top billede

AMD tæt på gigant-opkøb: Kan købe rival for 190 milliarder kroner

Der kan være et stort opkøb under opsejling i chip-industrien, hvor AMD kan være på vej til at smide 190 milliarder kroner på bordet for en rival.

Chip-giganten AMD er i fremskredne forhandling om at købe rivalen Xilinx for mindst 190 milliarder danske kroner.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisens kilder er forhandlingerne så fremskredne, at aftalen allerede kan være en realitet i næste uge.

AMD’s aktier har været på himmelflugt i år, hvor de er steget med 89 procent. Det skyldes blandt andet, at corona-epidemien har øget efterspørgslen efter pc’er, spillekonsoller og andre enheder, der bruger selskabets chips.

Kan styrke AMD i krigen mod Intel

Xilinx’ chips bliver blandt andet brugt i trådløse kommunikation, i datacentre og i blandt andet bilindustrien og luftfartsindustrien, og selskabet udmærker sig ifølge Wall Street Journal ved, at lave såkaldte FPGA-chips, der kan genprogrammeres efter, at de er blevet produceret.

Både når det gælder FPGA-chips og chips til datacentre er Xilinx i stigende grad i direkte konkurrence med Intel, og Wall Street Journal vurderer, at formålet med et opkøb af Xilinx vil være at styrke AMD i konkurrencen mod Intel.

Opkøbet kommer få uger efter, at et andet stort opkøb blev gennemført i chip-industrien. Her købte Nvidia chip-selskabet Arm, hvis arkitektur i dag bruges i millioner af smartphones og tablets og i stigende grad også i traditionelle computere.

Læs også: Nvidia overtager chip-designer Arm i kæmpeaftale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere