Morgen-briefing: Brancheforening jubler over Facebook-udvidelse i Odense / IT-Branchen og Dansk Erhverv: Dette bør ændres i Persondataforordningen / Netflix stopper gratis prøveperiode for amerikanske brugere / Prostep henter millioninvestering

Morgen-briefing: Brancheforening jubler over Facebook-udvidelse i Odense. IT-Branchen og Dansk Erhverv: Dette bør ændres i Persondataforordningen. Netflix stopper gratis prøveperiode for amerikanske brugere. Prostep henter millioninvestering. Nordisk-baltiske lande tiltræder deklaration for digitaliseringssamarbejde.

Godmorgen!

Hermed følger torsdagens - og dermed ugens fjerde - it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

Brancheforening jubler over Facebook-udvidelse i Odense
Brancheforeningen Datacenter Industrien er svært tilfreds med nyheden om, at Facebook vil udvide sit datacenter i Odense med en bygning på knap bygning på knap 30.000 kvadratmeter.

Det beretter Datacenter Industrien i en meddelelse til Computerworld.

"Vi er meget glade for, at Facebook udvider så markant i Odense, og at overskudsvarmeprojektet er en stor succes. Udvidelsen er en markant signal omkring det kæmpe potentiale, der findes i at anvende datacentrenes overskudsvarme i det danske fjernvarmenet," udtaler Henrik Hansen, direktør for Datacenter Industrien, i en skriftlig kommentar, der fortsætter:

"Derudover er vi begejstret over deres genanvendelsesprocent på affald, som er en del af den cirkulære tænkning, der bliver nødvendig i data center industrien."

Læs mere om Facebooks planer i Odense her: Facebook udvider datacenter på Fyn og bringer sin investering op på 10 milliarder kroner

IT-Branchen og Dansk Erhverv: Dette bør ændres i Persondataforordningen
Regeringen har igangsat en evaluering af den danske implementering af GDPR-loven, og i den forbindelse har IT-Branchen og Dansk Erhverv sendt et samlet indspark til, hvad bør ændres.

Indsparket er bygget op om følgende fire nøglepunkter:

1. Uklart om man er dataansvarlig eller databehandler
2. Clouddata skal prioriteres
3. Datatilsynet skal have en mere rådgivende og bindende rolle
4. Virksomhederne skal vide, om de er købt eller solgt

Du kan læse mere om punkterne her.

Netflix stopper gratis prøveperiode for amerikanske brugere
Det er slut med at prøve Netflix gratis i USA.

Ifølge Reuters stopper streaming-giganten Netflix nemlig med at tilbyde en gratis prøveperiode til de amerikanske brugere.

"Vi kigger på andre marketingmuligheder for at tiltrække nye brugere og give dem en god Netflix-oplevelse i USA," lyder det i en meddelelse fra Netflix.

Prostep henter millioninvestering
Startup-virksomheden Propstep får tilført millioner fra de Linde Capital og Vækstfonden.

Investeringen skal bruges til at sætte yderligere fart på det momentum Propstep har i markedet for udlejning af nye boliger samt til udviklingen af digitale værktøjer til ejendomsbranchen.

Det oplyser Prostep i en meddelelse til Computerworld.

"Danske lejere er vant til at booke en feriebolig på Airbnb og købe dagligvarer på Nemlig. De forventer også convenience og en digital oplevelse, når de skal leje deres næste bolig," udtaler medstifter Troels Bødker Feodor Nielsen i meddelelsen.

Parterne oplyser ikke invetseringens præcise størrelse.

Nordisk-baltiske lande tiltræder deklaration for digitaliseringssamarbejde
De nordisk-baltiske ministre for digitalisering har tiltrådt den nye ministerdeklaration Digital North 2.0.

Deklarationen sætter den politiske retning for de nordisk-baltiske landes digitaliseringssamarbejde i perioden rra 2021 til 2024.

Landene, der tiltræder deklarationen, er Norge, Sverige, Finland, Åland, Island, Denmark, Færøerne, Grønland, Estland, Letland og Litauen.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen har deklarationen tre overordnede formål:

1. At øge bevægeligheden og integrationen af den nordisk-baltiske region ved at tilvejebringe et fælles område med digitale løsninger på tværs af grænserne.2. At fremme grøn økonomisk vækst og bæredygtig udvikling i den nordisk-baltiske region gennem data-drevet innovation og en fair dataøkonomi, hvor data deles og genbruges effektivt.

3. Fremme nordisk-baltisk lederskab for en bæredygtig og inkluderende digital omstilling i EU/EØS og internationalt.
Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.