Foto: Collision Conf. (CC BY 2.0)

Svensk stjerneiværksætter forlader Oneplus efter syv år: Nu vil han starte et helt nyt selskab

Den svenske iværksætter Carl Pei har spillet en nøglerolle i den kinesiske mobilkomet Oneplus succes, men nu forlader han pludselig selskabet. Ifølge udenlandske medier vil han starte et nyt selskab, og samtidig svirrer der rygter om interne konflikter.

Svensk-kinesiske Carl Pei, der er medstifter af den kinesiske mobil-komet Oneplus, forlader nu selskabet.

Det erfarer det svenske erhvervsmedie DI, og det samme skriver en række internationale techmedier.

Den 31-åroge Carl Pei er født i Kina, men han flyttede som seks-årig til Sverige med sin familie.

I 2013 stiftede han Oneplus sammen med iværksætteren Peter Lau.

Det skete efter, at Carl Pei et år tidligere personligt havde taget kontakt til ham via sociale medier. Peter Lau fik herefter posten som topchef for det nye selskab, mens Carl Pei ifølge DI fik ansvaret for selskabets internationale ekspansion.

Han har efterfølgende fortalt, at han i de følgende år mere eller mindre boede fast på billige hoteller rundt omkring i Kina og Indien i et forsøg på bedre at kunne forstå det asiatiske marked.

Læs også: Test: Der er intet middelmådigt over den prisvenlige OnePlus Nord-smartphone

Spillede nøglerolle
Amerikanske Techcrunch skriver endvidere, at Carl Pei har spillet en nøglerolle i at designe Oneplus succesrige produktportefølje.

I de seneste år har OnePlus-telefoner haft held til at tage kampen mod giganter som Apple, Huawei og Samsung.

Offentligheden har kun stærkt begrænset indsigt i forholdene i ikke-børsnoterede kinesiske selskaber, og derfor er det ifølge DI uklart, hvordan Oneplus klarer sig økonomisk.

Selskabet, der har hovedkvarter i Shenzhen, har dog tidligere oplyst, at det i 2017 havde et oveskud og omsatte for 1,4 milliarder dollar, hvilket svarer til 8,8 milliarder danske kroner med den aktuelle dollarkurs.

Vil starte nyt selskab
Ifølge Techcrunch forlader Carl Pei OnePlus, fordi han planlægger at starte sit eget selskab, mens Android-mediet Android Central rapporter, at bruddet kommer umiddelbart efter, at der har været rygter om en intern magtkamp mellem netop Carl Pei og Peter Lau.

Oneplus er ejet af den store kinesiske elektronikproducent BBK Electronics, der også producerer telefoner af mærkerne af Oppo og Vivo.

Carl Pei har tidligere bekræftet over for svenske DI, at han har aktier i Oneplus, men det er uvist, hvor stor en den andel han ejer, og hvilken værdi aktierne har.

Læs også:
OnePlus udvider: Slut med kun at gå efter high-end telefoner

Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.