Artikel top billede

(Foto: Photo by Mitchell Luo on Unsplash)

Google bliver sagsøgt af den amerikanske stat

Der kan være et sagsanlæg på vej mod søgegiganten Google. Den amerikanske stats ventes at komme med et officielt sagsanlæg mod it-giganten i løbet af de kommende dage.

Det amerikanske justitsministerium ventes at offentliggøre et sagsanlæg mod it-giganten Google i løbet af de kommende dage.

Den amerikanske regering mener, at Google bryder med konkurrenceloven ved at fastholde et monopol inden for søgeværktøjer og annoncering på søgeplatformen.

Det skriver The Wall Street Journal.

Avisen skriver desuden, at sagen har været længe ventet, og lignende sager har Google allerede forholdt sig til fra EU.

Her har den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, udstedt bøder til tech-giganten for netop at udnytte sin markante position.

Læs også: Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android

Den amerikanske regering mener, at Google har indtaget en uberetiget rolle som gatekeeper på internettet.

The Wall Street Journal har forsøgt at få en kommentar fra Google, men selskabet er ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

Læs også: Historisk monopol-tiltag kan være på vej: Google kan blive tvunget til at frasælge Chrome-browseren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere