Microsofts nye serie af datacentre 'Azure Modular Datacenter (MDC)'.

Billede: Microsoft.

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet

Et nyt partnerskab betyder, at Microsoft vil benytte Space X's netværk af bredbåndssatellitter til at drive en ny serie af modulære cloud-datacentre.

Microsoft og SpaceX har indgået et nyt partnerskab, der betyder, at en ny serie af Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet.

Det er SpaceX's StarLink-netværk af bredbåndssatellitter i kredsløb om jorden, der skal levere internet til en ny datacenter-serie af modulære cloud-datacentre hos Microsoft.

Det skriver Bloomberg.

Microsofts modulære serie af Azure-datacentre er 40 meter lange og kan passe ind i et fragtfly, så de kan sættes op i fjerntliggende områder.

Det er Microsofts plan, at de kan bruges til eksempelvis minedrift, hunmanitære missioner og militær brug.

Læs også: For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her

Partnerskabet er ifølge Microsoft et bevis på, hvor langt den teknologiske udviklingen, herunder inden for rumindustrien, er kommet.

"Udviklingen af ​​teknologi har gjort det, der tidligere kun var domæner for regeringer og forsvarsmyndigheder, tilgængeligt for kommercielle virksomheder og endda forbrugere," siger Tom Keane, vicepræsident for Microsofts Azure Global, til Bloomberg og fortsætter:

"Vi ønsker at fange den disruption, der sker, den innovation, der sker, og gøre den tilgængelig for vores kunder,"

Microsoft lancerer også Azure Orbital Emulator, som lader rumvirksomheder mulighed for at simulere, hvad der vil ske, når en satellit er i kredsløb.

De små StarLink-satellitter, der skal levere internet til Microsofts nye 'container-datacentre', spiller tilsammen en central rolle i Elon Musks vision om at levere bredbånds-internet fra rummet.

Læs også: Så kom de første test-resultater: Så hurtig er Elon Musks satellit-bredbåndmest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.