Artikel top billede

Corona rammer Intels indtjening på både pc-chips og processorer til datacentre hårdt

Intels tredje kvartal gik skidt. Kunderne køber billigere pc’er med billigere processorer, og Intels salg af processorer til datacentre fik en ordentlig kajeryster af corona.

Intels tredje kvartal gik ikke så godt. Selv om der bliver solgt masser af laptops til hjemmearbejde, er det prisbillige modeller med billigere processorer, som Intel tjener mindre på. Det skriver Reuters.

Intels salg af pc-chips landede på 9,8 milliarder dollars svarende til næsten 62 milliarder kroner, men indtjeningsmargenen faldt fra 44 procent sidste år til 36 procent.

Den verdensomspændende corona-krise kan nu også ses på chip-producenten Intels salg af processorer til datacentre.

Salget af den varegruppe faldt ikke mindre end syv procent i tredje kvartal, og indtjeningsmarginen faldt fra 49 til 32 procent.

Omsætningen landede på 5,9 milliarder dollars svarende til cirka 37 milliarder kroner. Analytikere havde ventet en omsætning på 6,2 milliarder dollars svarende til lige godt 39 milliarder kroner.

Intels aktier faldt på den baggrund ti procent.

Chip-giganten har kæmpet med produktionsproblemer og forsinkelser, mens konkurrenter som AMD og Nvidia har nappet markedsandele fra Intel.

Intel meddeler dog, at en ny ti-nanometer chipfabrik i Arizona kører for fuld damp, og Intel regner nu med en 30 procent større ti-nanometer-chipproduktion i 2020 i forhold til Intels forventninger i begyndelsen af året.

Tidligere på ugen fortalte Intel, at selskabet vil sælge sin tabsgivende produktion af standardchips til koreanske SK Hynix.

Det kan du læse mere om her:
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere