Artikel top billede

Corona rammer Intels indtjening på både pc-chips og processorer til datacentre hårdt

Intels tredje kvartal gik skidt. Kunderne køber billigere pc’er med billigere processorer, og Intels salg af processorer til datacentre fik en ordentlig kajeryster af corona.

Intels tredje kvartal gik ikke så godt. Selv om der bliver solgt masser af laptops til hjemmearbejde, er det prisbillige modeller med billigere processorer, som Intel tjener mindre på. Det skriver Reuters.

Intels salg af pc-chips landede på 9,8 milliarder dollars svarende til næsten 62 milliarder kroner, men indtjeningsmargenen faldt fra 44 procent sidste år til 36 procent.

Den verdensomspændende corona-krise kan nu også ses på chip-producenten Intels salg af processorer til datacentre.

Salget af den varegruppe faldt ikke mindre end syv procent i tredje kvartal, og indtjeningsmarginen faldt fra 49 til 32 procent.

Omsætningen landede på 5,9 milliarder dollars svarende til cirka 37 milliarder kroner. Analytikere havde ventet en omsætning på 6,2 milliarder dollars svarende til lige godt 39 milliarder kroner.

Intels aktier faldt på den baggrund ti procent.

Chip-giganten har kæmpet med produktionsproblemer og forsinkelser, mens konkurrenter som AMD og Nvidia har nappet markedsandele fra Intel.

Intel meddeler dog, at en ny ti-nanometer chipfabrik i Arizona kører for fuld damp, og Intel regner nu med en 30 procent større ti-nanometer-chipproduktion i 2020 i forhold til Intels forventninger i begyndelsen af året.

Tidligere på ugen fortalte Intel, at selskabet vil sælge sin tabsgivende produktion af standardchips til koreanske SK Hynix.

Det kan du læse mere om her:
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere