Artikel top billede

Corona rammer Intels indtjening på både pc-chips og processorer til datacentre hårdt

Intels tredje kvartal gik skidt. Kunderne køber billigere pc’er med billigere processorer, og Intels salg af processorer til datacentre fik en ordentlig kajeryster af corona.

Intels tredje kvartal gik ikke så godt. Selv om der bliver solgt masser af laptops til hjemmearbejde, er det prisbillige modeller med billigere processorer, som Intel tjener mindre på. Det skriver Reuters.

Intels salg af pc-chips landede på 9,8 milliarder dollars svarende til næsten 62 milliarder kroner, men indtjeningsmargenen faldt fra 44 procent sidste år til 36 procent.

Den verdensomspændende corona-krise kan nu også ses på chip-producenten Intels salg af processorer til datacentre.

Salget af den varegruppe faldt ikke mindre end syv procent i tredje kvartal, og indtjeningsmarginen faldt fra 49 til 32 procent.

Omsætningen landede på 5,9 milliarder dollars svarende til cirka 37 milliarder kroner. Analytikere havde ventet en omsætning på 6,2 milliarder dollars svarende til lige godt 39 milliarder kroner.

Intels aktier faldt på den baggrund ti procent.

Chip-giganten har kæmpet med produktionsproblemer og forsinkelser, mens konkurrenter som AMD og Nvidia har nappet markedsandele fra Intel.

Intel meddeler dog, at en ny ti-nanometer chipfabrik i Arizona kører for fuld damp, og Intel regner nu med en 30 procent større ti-nanometer-chipproduktion i 2020 i forhold til Intels forventninger i begyndelsen af året.

Tidligere på ugen fortalte Intel, at selskabet vil sælge sin tabsgivende produktion af standardchips til koreanske SK Hynix.

Det kan du læse mere om her:
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere