Artikel top billede

Photo by Solen Feyissa on Unsplash

Apple kan være på vej til at udfordre Google med helt ny søgemaskine

En lille og overset ændring i iOS kan tyde på, at Apple er i færd med at udvikle sine egne søgeværktøjer.

For nylig kom det frem, at de amerikanske myndigheder i forbindelse med en aktuel monopolgranskning undersøger en milliardaftale mellem Apple og Google

Det vurderes aF de amerikanske myndigheder, at Google ifølge aftalen hvert år betaler mellem 50 og 75 milliarder kroner til Apple for at være standard-søgemaskinen på Apple-enheder.

Men den aftale kan leve på lånt tid.

For ifølge den britiske avis Financial Times arbejder Apple nu på at udvikle sine egne søgeværktøjer, der kan gøre Googles søgemaskine overflødig på Apple-enheder.

Læs også: Sag mod Google afslører: Så mange milliarder betaler søgegiganten for at få trafik fra Apple

Lille og overset ændring

Ifølge avisen hæfter flere folk i branchen sig ved en lille og overset ændring i iPhonens seneste styresystem, iOS 14. Her viser Apple sine helt egne web-søgeresultater, når en bruger indtaster en søgning på hjemmeskærmen.

Det bliver af flere branchefolk opfattet som et af flere tegn på, Apple arbejder på at udvikle en konkurrent til Googles søgemaskine.

”Apple har et kompetent team, som jeg vurderer har den erfaring og dybde, der er nødvendig, hvis man ønsker at bygge en mere generel søgemaskine,” siger Bill Coughran, der er tidligere udviklingschef hos Google og i dag er partner venturekapitalfonden Sequoia Capital, ifølge Financial Times.

Stigende aktivitet fra webcraweler

I den forbindelse er det især værd at bemærke, at Apple i 2018 rekrutterede Googles tidligere søgemaskine-chef John Giannandrea, der dog hos Apple er chef for kunstig intelligens og maskinlæring.

Derudover har flere søgemaskine-eksperter ifølge Financial Times også hæftet sig ved, at Apples webcrawler Applebot, der bruges til at indeksere hjemmesider, er blevet markant mere aktiv i den seneste tid.

Et tegn på at Apple er i færd med at høste flere informationer online.

Læs også: Google bliver sagsøgt af den amerikanske stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere