Artikel top billede

Photo by Solen Feyissa on Unsplash (Foto: Photo by Solen Feyissa on En lille og overset ændring i iOS kan tyde på, at Apple er i færd med at udvikle sine egne søgeværktøjer.

For nylig kom det frem, at de amerikanske myndigheder i forbindelse med en aktuel monopolgranskning undersøger en milliardaftale mellem Apple og Google

Det vurderes aF de amerikanske myndigheder, at Google ifølge aftalen hvert år betaler mellem 50 og 75 milliarder kroner til Apple for at være standard-søgemaskinen på Apple-enheder.

Men den aftale kan leve på lånt tid.

For ifølge den britiske avis Financial Times arbejder Apple nu på at udvikle sine egne søgeværktøjer, der kan gøre Googles søgemaskine overflødig på Apple-enheder.

Læs også: Sag mod Google afslører: Så mange milliarder betaler søgegiganten for at få trafik fra Apple

Lille og overset ændring

Ifølge avisen hæfter flere folk i branchen sig ved en lille og overset ændring i iPhonens seneste styresystem, iOS 14. Her viser Apple sine helt egne web-søgeresultater, når en bruger indtaster en søgning på hjemmeskærmen.

Det bliver af flere branchefolk opfattet som et af flere tegn på, Apple arbejder på at udvikle en konkurrent til Googles søgemaskine.

”Apple har et kompetent team, som jeg vurderer har den erfaring og dybde, der er nødvendig, hvis man ønsker at bygge en mere generel søgemaskine,” siger Bill Coughran, der er tidligere udviklingschef hos Google og i dag er partner venturekapitalfonden Sequoia Capital, ifølge Financial Times.

Stigende aktivitet fra webcraweler

I den forbindelse er det især værd at bemærke, at Apple i 2018 rekrutterede Googles tidligere søgemaskine-chef John Giannandrea, der dog hos Apple er chef for kunstig intelligens og maskinlæring.

Derudover har flere søgemaskine-eksperter ifølge Financial Times også hæftet sig ved, at Apples webcrawler Applebot, der bruges til at indeksere hjemmesider, er blevet markant mere aktiv i den seneste tid.

Et tegn på at Apple er i færd med at høste flere informationer online.

Læs også: Google bliver sagsøgt af den amerikanske stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere