Photo by Solen Feyissa on Unsplash

Apple kan være på vej til at udfordre Google med helt ny søgemaskine

En lille og overset ændring i iOS kan tyde på, at Apple er i færd med at udvikle sine egne søgeværktøjer.

For nylig kom det frem, at de amerikanske myndigheder i forbindelse med en aktuel monopolgranskning undersøger en milliardaftale mellem Apple og Google

Det vurderes aF de amerikanske myndigheder, at Google ifølge aftalen hvert år betaler mellem 50 og 75 milliarder kroner til Apple for at være standard-søgemaskinen på Apple-enheder.

Men den aftale kan leve på lånt tid.

For ifølge den britiske avis Financial Times arbejder Apple nu på at udvikle sine egne søgeværktøjer, der kan gøre Googles søgemaskine overflødig på Apple-enheder.

Læs også: Sag mod Google afslører: Så mange milliarder betaler søgegiganten for at få trafik fra Apple

Lille og overset ændring
Ifølge avisen hæfter flere folk i branchen sig ved en lille og overset ændring i iPhonens seneste styresystem, iOS 14. Her viser Apple sine helt egne web-søgeresultater, når en bruger indtaster en søgning på hjemmeskærmen.

Det bliver af flere branchefolk opfattet som et af flere tegn på, Apple arbejder på at udvikle en konkurrent til Googles søgemaskine.

”Apple har et kompetent team, som jeg vurderer har den erfaring og dybde, der er nødvendig, hvis man ønsker at bygge en mere generel søgemaskine,” siger Bill Coughran, der er tidligere udviklingschef hos Google og i dag er partner venturekapitalfonden Sequoia Capital, ifølge Financial Times.

Stigende aktivitet fra webcraweler
I den forbindelse er det især værd at bemærke, at Apple i 2018 rekrutterede Googles tidligere søgemaskine-chef John Giannandrea, der dog hos Apple er chef for kunstig intelligens og maskinlæring.

Derudover har flere søgemaskine-eksperter ifølge Financial Times også hæftet sig ved, at Apples webcrawler Applebot, der bruges til at indeksere hjemmesider, er blevet markant mere aktiv i den seneste tid.

Et tegn på at Apple er i færd med at høste flere informationer online.

Læs også: Google bliver sagsøgt af den amerikanske stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.