Photo by Solen Feyissa on Unsplash

Apple kan være på vej til at udfordre Google med helt ny søgemaskine

En lille og overset ændring i iOS kan tyde på, at Apple er i færd med at udvikle sine egne søgeværktøjer.

For nylig kom det frem, at de amerikanske myndigheder i forbindelse med en aktuel monopolgranskning undersøger en milliardaftale mellem Apple og Google

Det vurderes aF de amerikanske myndigheder, at Google ifølge aftalen hvert år betaler mellem 50 og 75 milliarder kroner til Apple for at være standard-søgemaskinen på Apple-enheder.

Men den aftale kan leve på lånt tid.

For ifølge den britiske avis Financial Times arbejder Apple nu på at udvikle sine egne søgeværktøjer, der kan gøre Googles søgemaskine overflødig på Apple-enheder.

Læs også: Sag mod Google afslører: Så mange milliarder betaler søgegiganten for at få trafik fra Apple

Lille og overset ændring
Ifølge avisen hæfter flere folk i branchen sig ved en lille og overset ændring i iPhonens seneste styresystem, iOS 14. Her viser Apple sine helt egne web-søgeresultater, når en bruger indtaster en søgning på hjemmeskærmen.

Det bliver af flere branchefolk opfattet som et af flere tegn på, Apple arbejder på at udvikle en konkurrent til Googles søgemaskine.

”Apple har et kompetent team, som jeg vurderer har den erfaring og dybde, der er nødvendig, hvis man ønsker at bygge en mere generel søgemaskine,” siger Bill Coughran, der er tidligere udviklingschef hos Google og i dag er partner venturekapitalfonden Sequoia Capital, ifølge Financial Times.

Stigende aktivitet fra webcraweler
I den forbindelse er det især værd at bemærke, at Apple i 2018 rekrutterede Googles tidligere søgemaskine-chef John Giannandrea, der dog hos Apple er chef for kunstig intelligens og maskinlæring.

Derudover har flere søgemaskine-eksperter ifølge Financial Times også hæftet sig ved, at Apples webcrawler Applebot, der bruges til at indeksere hjemmesider, er blevet markant mere aktiv i den seneste tid.

Et tegn på at Apple er i færd med at høste flere informationer online.

Læs også: Google bliver sagsøgt af den amerikanske stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.