Artikel top billede

Danske Zendesk runder milepæl: Har kurs mod omsætning på en milliard dollar

Zendesk aktie ryger i vejret efter, at selskabets regnskab for tredje kvartal overrasker positivt.

Den dansk-stiftede Silicon Valley-succes Zendesk har netop passeret en markant milepæl.

Selskabet oplyser, at det nu i tredje kvartal for første gang ramt en milliard dollar i såkaldt annual run rate, der er et parameter, som bruges til forudsige den fremtidige omsætning på baggrud af de nuværende resultater.

"Jeg er særligt glad for, at vi nu har krydset tærsklen til en milliard-dollar i annual revenue run rate," sagde Zendesk-stifteren Mikkel Svane i en telekonference i forbindelse med regnskabsaflæggelsen.

"Det er en konstant rejse, som vi har været på siden 2016, hvor vi satte os netop det mål," tilføjede han.

Regnskabet viser desuden, at selskabet i tredje kvartal øgede omsætningen til 262,9 millioner dollar, hvilket er en fremgang på hele 24 procent i forhold til samme kvartal året før.

På bundlinjen må Zendensk dog indkassere et underskud på 40,7 millioner dollar, hvilket svarer til 35 cent per.

Læs også: Danskstiftede Unity vil ind på disse nye markeder efter kæmpe børsnotering: "Mulighederne er enorme"

Slår forventningerne

Ifølge det amerikanske medie Marketwatch er Zendesks resultat bedre end forventet, og det samme er Zendesk forventninger til det kommende kvartal.

Her forventer selskabet i en omsætning på mellem 274 millioner dollar og 279 millioner dollar. Her havde analytikerne vurderet, at forventningerne ville lyde på 273,6 millioner dollar.

Hovedkvarteret for Zendesk ligger i San Francisco, men i forbindelse med regnskabet blev offentliggjort, at selskabet vil flytte ud af d

Zendesk blev i 2007 grundlagt i København af de tre danskere Mikkel Svane, Alexander Aghassipour og Morten Primdahl.

Læs også: Dansk succes-iværksætter forlod Silicon Valley og flyttede hjem til Danmark: Tech-folkene har overtaget San Francisco og det er ikke længere til at holde ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere