Nets forhandler med italiensk gigant om kæmpe-fusion

En kæmpe fusion kan være på vej mellem Nets og italienske Nexi.

Det italienske betalingsselskab Nexi har indgået en 10 dages eksklusiv forhandlingsperiode med Nets, hvor de to selskaber skal forsøge at nå til enighed om en mulig fusion.

“De principper, der er aftalte, forudser en fusion af Nets ind i Next på basis af sammenlignelige multipler for driftsindtjeningen i 2020," skriver Nexi i en udsendt pressemeddelelse.

Fusionen er led i en aktuel konsolidering på betalingsmarkedet, hvor Nexi for blot en måned siden fusionerede med den mindre konkurrent Sia, og tidligere på året købte det franske betalingselskab Wordline i februar sin konkurrent Ingenico Group.

"Den endelig transaktion bliver gennemført ved betaling i aktier med en langsigtet lockup af Nets' nuværende aktionærer, herunder Hellman & Friedman. Det forudses ikke, at Nexi skal påtage sig mere gæld," meddeler det italienske selskab.

Store besparelser
Nexi, der har hovedkvarter i Milano, oplyser, at fusionen kan føre til omkostningsbesparelser i omegnen af 150 millioner euro eller 1,1 milliarder kroner om året.

Nets blev i 2016 børsnoteret i København, men allerede året efter i 2017 blev selskabet solgt til kapitalfonden solgt til Hellmann & Friedman, der annoterede selskabet fra børsen.

Efterfølgende har selskabet også solgt dele af sin forretning til amerikanske Mastercard.

Du finder hele meddelelsen fra Nexi her.

Læs også:

Internationale giganter i budkrig om køb af Nets

Nets fortsætter massiv europæisk ekspansion: Køber schweizisk le­ve­ran­dør af be­ta­lings­ter­mi­na­ler

EU giver det grønne lys: Nu kan Nets' milliardhandel gennemføres
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.