Internationale giganter i budkrig om køb af Nets

Flere udenlandske selskaber har angiveligt afgivet bud på et købstilbud af den danske betalingsgigant Nets. Selskabet selv afviser dog at kommentere på muligheden.

Der er angiveligt en budkrig i gang om den danske betalingskæmpe Nets.

Ifølge det amerikanske erhvervsmediet Bloomberg, har det italienske selskab Nexi afgivet et ikkebindende bud på den danske virksomhed.

Desuden bliver den amerikanske virksomhed Global Payments, også nævnt som en mulig køber af Nets.

De to bud kan desuden få flere købere til at give deres bud på det danske selskab, vurderer Bloomberg.

Læs også: Nets solgt: Overtages af kapitalfond - dit Dankort og NemID får ny ejer

Har bedt om købstilbud
Den pludselige interesse for at købe Nets skyldes angiveligt, at selskabets nuværende ejere Hellman & Friedman, har bedt flere interesserede om at komme med et bud på en købspris af Nets.

Hellman & Friedman købte selv Nets i 2018 for 33 milliarder kroner.

Bloomberg har talt med anonyme kilder tæt på processen, der dog samtidig understreger, at det ikke er sikkert, at købstilbuddende ender i et salg.

Pressechef i Nets, Søren Winge, skriver i en mail til FinansWatch, at man ikke vil kommentere på rygter og spekulationer.

Sidste år valgte Nets at sælge sine konto-til-konto forretning, herunder Betalingsservice, til amerikanske Mastercard.

Salget lød på hele 20 milliarder kroner og blev netop godkendt af EU i slutningen af sommeren i år.

Læs også:

EU giver det grønne lys: Nu kan Nets' milliardhandel gennemføres

Nets tvinges til at udskyde milliardhandel med Mastercard

Fusion af Nets og Mastercard kan skade konkurrencen i Danmark: Overdrages nu til EU-Kommissionen
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.