Internationale giganter i budkrig om køb af Nets

Flere udenlandske selskaber har angiveligt afgivet bud på et købstilbud af den danske betalingsgigant Nets. Selskabet selv afviser dog at kommentere på muligheden.

Der er angiveligt en budkrig i gang om den danske betalingskæmpe Nets.

Ifølge det amerikanske erhvervsmediet Bloomberg, har det italienske selskab Nexi afgivet et ikkebindende bud på den danske virksomhed.

Desuden bliver den amerikanske virksomhed Global Payments, også nævnt som en mulig køber af Nets.

De to bud kan desuden få flere købere til at give deres bud på det danske selskab, vurderer Bloomberg.

Læs også: Nets solgt: Overtages af kapitalfond - dit Dankort og NemID får ny ejer

Har bedt om købstilbud
Den pludselige interesse for at købe Nets skyldes angiveligt, at selskabets nuværende ejere Hellman & Friedman, har bedt flere interesserede om at komme med et bud på en købspris af Nets.

Hellman & Friedman købte selv Nets i 2018 for 33 milliarder kroner.

Bloomberg har talt med anonyme kilder tæt på processen, der dog samtidig understreger, at det ikke er sikkert, at købstilbuddende ender i et salg.

Pressechef i Nets, Søren Winge, skriver i en mail til FinansWatch, at man ikke vil kommentere på rygter og spekulationer.

Sidste år valgte Nets at sælge sine konto-til-konto forretning, herunder Betalingsservice, til amerikanske Mastercard.

Salget lød på hele 20 milliarder kroner og blev netop godkendt af EU i slutningen af sommeren i år.

Læs også:

EU giver det grønne lys: Nu kan Nets' milliardhandel gennemføres

Nets tvinges til at udskyde milliardhandel med Mastercard

Fusion af Nets og Mastercard kan skade konkurrencen i Danmark: Overdrages nu til EU-Kommissionenmest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.