Artikel top billede

Staten og Telenor strides om telefonregning på 85 millioner kroner

Den danske stat nægter at betale en telefonregning på 85 millioner kroner, faktureret af Telenor. Nu skal de to parter i retten for at afgøre striden.

Den danske stat med Økonomistyrelsen i front nægter at betale en telefonregning på 85 millioner kroner, der er faktureret af Telenor.

Nu kommer sagen for retten.

Det skriver Finans.

Økonomistyrelsen står fast på, at Telenor i knap et år har opkrævet regninger på omkring 85 millioner kroner højere end hvad, der var aftalt i kontrakten med staten.

Hos Telenor er man uenige i den udlægning og holder fast på, at den danske stat på lige fod med andre kunder skal betale sin regning.

Læs også: Hackerne bag Telenor-angreb kan være fyldt med varm luft: ”Det virker meget usandsynligt, at statssponsorerede grupper vil udføre denne type angreb”

Frem til 2018 var det Telenor, der leverede mobilabonnementer, fastnet og data til statslige institutioner - den aftale gik siden til TDC.

1. maj 2018 skulle de statslige kunder være flyttet til TDC.

Økonomistyrelsen hævder, at Telenor efter 1. maj hævede priserne med over 1.000 procent for de ydelser, der ikke var blevet flyttet. Prisstigningen svarende til den rabat, staten havde modtaget i den store statslige telekontrakt.

Ifølge Telenor var der 1. maj 2018 fortsat omkring 70.000 mobilkunder og 145.000 fastnetkunder tilbage i Telenor.

Torben Rune, indehaver af firmaet Teleanalyse, vurderer over for Finans, at staten kommer til at tabe sagen med et brag.

Læs også: Telenor henter flere kunder, men tjener færre penge på roaming
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere