Artikel top billede

(Foto: David Kahr / David Kahr)

Staten og Telenor strides om telefonregning på 85 millioner kroner

Den danske stat nægter at betale en telefonregning på 85 millioner kroner, faktureret af Telenor. Nu skal de to parter i retten for at afgøre striden.

Den danske stat med Økonomistyrelsen i front nægter at betale en telefonregning på 85 millioner kroner, der er faktureret af Telenor.

Nu kommer sagen for retten.

Det skriver Finans.

Økonomistyrelsen står fast på, at Telenor i knap et år har opkrævet regninger på omkring 85 millioner kroner højere end hvad, der var aftalt i kontrakten med staten.

Hos Telenor er man uenige i den udlægning og holder fast på, at den danske stat på lige fod med andre kunder skal betale sin regning.

Læs også: Hackerne bag Telenor-angreb kan være fyldt med varm luft: ”Det virker meget usandsynligt, at statssponsorerede grupper vil udføre denne type angreb”

Frem til 2018 var det Telenor, der leverede mobilabonnementer, fastnet og data til statslige institutioner - den aftale gik siden til TDC.

1. maj 2018 skulle de statslige kunder være flyttet til TDC.

Økonomistyrelsen hævder, at Telenor efter 1. maj hævede priserne med over 1.000 procent for de ydelser, der ikke var blevet flyttet. Prisstigningen svarende til den rabat, staten havde modtaget i den store statslige telekontrakt.

Ifølge Telenor var der 1. maj 2018 fortsat omkring 70.000 mobilkunder og 145.000 fastnetkunder tilbage i Telenor.

Torben Rune, indehaver af firmaet Teleanalyse, vurderer over for Finans, at staten kommer til at tabe sagen med et brag.

Læs også: Telenor henter flere kunder, men tjener færre penge på roaming
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere