Artikel top billede

(Foto: David Kahr / David Kahr)

Staten og Telenor strides om telefonregning på 85 millioner kroner

Den danske stat nægter at betale en telefonregning på 85 millioner kroner, faktureret af Telenor. Nu skal de to parter i retten for at afgøre striden.

Den danske stat med Økonomistyrelsen i front nægter at betale en telefonregning på 85 millioner kroner, der er faktureret af Telenor.

Nu kommer sagen for retten.

Det skriver Finans.

Økonomistyrelsen står fast på, at Telenor i knap et år har opkrævet regninger på omkring 85 millioner kroner højere end hvad, der var aftalt i kontrakten med staten.

Hos Telenor er man uenige i den udlægning og holder fast på, at den danske stat på lige fod med andre kunder skal betale sin regning.

Læs også: Hackerne bag Telenor-angreb kan være fyldt med varm luft: ”Det virker meget usandsynligt, at statssponsorerede grupper vil udføre denne type angreb”

Frem til 2018 var det Telenor, der leverede mobilabonnementer, fastnet og data til statslige institutioner - den aftale gik siden til TDC.

1. maj 2018 skulle de statslige kunder være flyttet til TDC.

Økonomistyrelsen hævder, at Telenor efter 1. maj hævede priserne med over 1.000 procent for de ydelser, der ikke var blevet flyttet. Prisstigningen svarende til den rabat, staten havde modtaget i den store statslige telekontrakt.

Ifølge Telenor var der 1. maj 2018 fortsat omkring 70.000 mobilkunder og 145.000 fastnetkunder tilbage i Telenor.

Torben Rune, indehaver af firmaet Teleanalyse, vurderer over for Finans, at staten kommer til at tabe sagen med et brag.

Læs også: Telenor henter flere kunder, men tjener færre penge på roaming




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere