Artikel top billede

(Foto: David Kahr / David Kahr)

Staten og Telenor strides om telefonregning på 85 millioner kroner

Den danske stat nægter at betale en telefonregning på 85 millioner kroner, faktureret af Telenor. Nu skal de to parter i retten for at afgøre striden.

Den danske stat med Økonomistyrelsen i front nægter at betale en telefonregning på 85 millioner kroner, der er faktureret af Telenor.

Nu kommer sagen for retten.

Det skriver Finans.

Økonomistyrelsen står fast på, at Telenor i knap et år har opkrævet regninger på omkring 85 millioner kroner højere end hvad, der var aftalt i kontrakten med staten.

Hos Telenor er man uenige i den udlægning og holder fast på, at den danske stat på lige fod med andre kunder skal betale sin regning.

Læs også: Hackerne bag Telenor-angreb kan være fyldt med varm luft: ”Det virker meget usandsynligt, at statssponsorerede grupper vil udføre denne type angreb”

Frem til 2018 var det Telenor, der leverede mobilabonnementer, fastnet og data til statslige institutioner - den aftale gik siden til TDC.

1. maj 2018 skulle de statslige kunder være flyttet til TDC.

Økonomistyrelsen hævder, at Telenor efter 1. maj hævede priserne med over 1.000 procent for de ydelser, der ikke var blevet flyttet. Prisstigningen svarende til den rabat, staten havde modtaget i den store statslige telekontrakt.

Ifølge Telenor var der 1. maj 2018 fortsat omkring 70.000 mobilkunder og 145.000 fastnetkunder tilbage i Telenor.

Torben Rune, indehaver af firmaet Teleanalyse, vurderer over for Finans, at staten kommer til at tabe sagen med et brag.

Læs også: Telenor henter flere kunder, men tjener færre penge på roaming
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere