Artikel top billede

Telenor får adgang til 80.000 adresser på Fyn

En ny fiberaftale mellem Telenor og Energi Fyn er netop indgået. Med den kan Telenor levere lynhurtigt internet til 80.000 adresser på Fyn.

Telenor og Energi Fyn har netop indgået en fiberaftale.

Det betyder, at Telenor via MaxSpeed snart kan tilbyde fynske kunder internet til hastigheder op til 1.000 Mbit/s. i hele Energi Fyns forsyningsområde, der dækker størstedelen af Fyn.

Det forventes at de første Telenor-kunder tilsluttes Energi Fyns fibernet i starten af Q3 i 2021.

Med aftalen dækker Telenor nu cirka 2,5 millioner adresser i Danmark, lyder det fra Telenors direktør, Lars Thomsen.

"En hurtig og god internetforbindelse er vigtigere end nogensinde før, da danskernes forbrug af streaming, gaming og videomøder er kraftigt stigende og stiller højere krav til hastigheden af ens internetforbindelse," udtaler han i en meddelelse, der fortsætter:

"Vores kunder efterspørger højhastighedsinternet, og derfor glæder det mig, at vi med denne nye aftale kommer til at kunne levere højhastighedsinternet til omkring 2,5. millioner adresser i Danmark."

Telenor udbygger med fiberaftalen sin position, som et af landets største udbydere af højhastigheds-internet – det vil sige internet med hastigheder på op til 1.000 Mbit/s.

Senest har Telenor fået adgang til 150.000 danske husstande.

Læs mere om det her: Telenor får torsdag fiber-adgang til kvart million danske husstande - flere tusinder vil komme til i de kommende måneder

Energi Fyn har brugt de seneste 15 år på rulle fibernet ud til 80.000 husstande på Fyn.

Her glæder man sig over at kunne give de fynske husstande flere valgmuligheder, når det kommer til indholdsudbyderne.

"Markedet har udviklet sig, og vores andelshavere efterspørger flere valgmuligheder på fibernettet, og det har vi naturligvis lyttet til. Vi ønsker at få den absolut bedst mulige udnyttelse af det fibernet, som vi etablerer på Fyn, og vi arbejder hen mod en åbning af fibernettet i starten af 2021, så brugere af Energi Fyns fibernet frit kan vælge på alle hylder fra forskellige indholdsudbydere," lyder det fra bredbåndsdirektør hos Energi Fyn, Carsten Nedergaard
Hansen.

Læs også: Telenor rykker ind på Nord Energis fibernet: Får adgang til 121.000 adresser i Nordjylland