Artikel top billede

Telenor får adgang til 80.000 adresser på Fyn

En ny fiberaftale mellem Telenor og Energi Fyn er netop indgået. Med den kan Telenor levere lynhurtigt internet til 80.000 adresser på Fyn.

Telenor og Energi Fyn har netop indgået en fiberaftale.

Det betyder, at Telenor via MaxSpeed snart kan tilbyde fynske kunder internet til hastigheder op til 1.000 Mbit/s. i hele Energi Fyns forsyningsområde, der dækker størstedelen af Fyn.

Det forventes at de første Telenor-kunder tilsluttes Energi Fyns fibernet i starten af Q3 i 2021.

Med aftalen dækker Telenor nu cirka 2,5 millioner adresser i Danmark, lyder det fra Telenors direktør, Lars Thomsen.

"En hurtig og god internetforbindelse er vigtigere end nogensinde før, da danskernes forbrug af streaming, gaming og videomøder er kraftigt stigende og stiller højere krav til hastigheden af ens internetforbindelse," udtaler han i en meddelelse, der fortsætter:

"Vores kunder efterspørger højhastighedsinternet, og derfor glæder det mig, at vi med denne nye aftale kommer til at kunne levere højhastighedsinternet til omkring 2,5. millioner adresser i Danmark."

Telenor udbygger med fiberaftalen sin position, som et af landets største udbydere af højhastigheds-internet – det vil sige internet med hastigheder på op til 1.000 Mbit/s.

Senest har Telenor fået adgang til 150.000 danske husstande.

Læs mere om det her: Telenor får torsdag fiber-adgang til kvart million danske husstande - flere tusinder vil komme til i de kommende måneder

Energi Fyn har brugt de seneste 15 år på rulle fibernet ud til 80.000 husstande på Fyn.

Her glæder man sig over at kunne give de fynske husstande flere valgmuligheder, når det kommer til indholdsudbyderne.

"Markedet har udviklet sig, og vores andelshavere efterspørger flere valgmuligheder på fibernettet, og det har vi naturligvis lyttet til. Vi ønsker at få den absolut bedst mulige udnyttelse af det fibernet, som vi etablerer på Fyn, og vi arbejder hen mod en åbning af fibernettet i starten af 2021, så brugere af Energi Fyns fibernet frit kan vælge på alle hylder fra forskellige indholdsudbydere," lyder det fra bredbåndsdirektør hos Energi Fyn, Carsten Nedergaard
Hansen.

Læs også: Telenor rykker ind på Nord Energis fibernet: Får adgang til 121.000 adresser i NordjyllandPremium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.