(Foto: Dan Jensen)

EU lægger sag an mod Amazon for misbrug af dobbeltrolle for egen vindings skyld

Margrethe Vestager og EU lægger formelt sag an mod Amazon, som EU mener misbruger de data, som andre virksomheder genererer på Amazons platform til egen vinding.

EU og konkurrence-kommissær Margrethe Vestager indleder nu formelt sag mod Amazon efter to års forberedelse.

Det sker med beskyldninger om, at Amazon systematisk og bevidst udnytter de data, som leverandører genererer på Amazon-platformen, til at udkonkurrere de selvsamme leverandører.

Ifølge Financial Times ventes Margrethe Vestager at præsentere sagen senere tirsdag.

EU mener, at Amazon udnytter sin dobbeltrolle som både leverandør af mange forhandleres e-handelsplatform samt som forhandler af mange produkter.

EU mener, at Amazon i al hemmelighed i flere år har høstet data fra de uafhængige leverandører, der sælger deres varer på Amazon-platformen og anvendt disse data til at udvikle produkter under eget navn.

Du kan læse en nærmere beskrivelse af metoden her: Amazon har i al hemmelighed høstet leverandør-data til at udvikle konkurrerende produkter.

Også de amerikanske og de tyske konkurrencemyndigheder har haft Amazons dobbeltrolle på området under lup i de senere år, og der pågår for tiden en lignende sag i USA.


mest debatterede artikler

Premium
IBM klar med nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere fra infrastruktur-forretningen
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.