Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Opdatering tvinger Sundhed.dk til at lukke ned: Danskerne bør holde sig væk frem til onsdag eftermiddag

I aften bliver sundhedsportalen Sundhed.dk utilgængelig i ni timer mens en større opdatering finder sted. Sundhed.dk vil ikke stille op til interview om opdateringen.

Tirsdag klokken 17:00 lukker myndighederne for portalen Sundhed.dk i ni timer, mens man gennemfører en række fejlrettelser og opdateringer.

Det bliver altså ikke muligt eksempelvis at tjekke svar på sin coronatest gennem Sundhed.dk ligesom det ikke er muligt at benytte platformens øvrige tjenester.

Computerworld har forsøgt at få et interview med den it-ansvarlige for Sundhed.dk, men her afviser man at kommentere på opdateringen.

Presseafdelingen oplyser, at det drejer sig om mindre rutineopdateringer, der blandt andet skal gøre platformen mere driftsikker.

Læs også: Nedbrud i Smittestop-appen varede et døgn: Her er ministeriets forklaring

Mandag meddelte Sundhed.dk, at man planlagde den ni timer lange nedlukningen af platformen, der også bliver brugt af sundhedspersonale.

"Vi er i sundhed.dk klar over, at tidspunktet for opdateringen er meget dårligt for borgere, der gerne vil tjekke deres COVID-19 svar. Det beklager vi meget. Vi har forsøgt at rykke opdateringen til et andet tidspunkt, men det har desværre ikke været muligt," skriver Sundhed.dk i en kort meddelelse om opdateringen.

Fraråder tjek af prøvesvar onsdag

Sundhed.dk forventes at være tilgængelig igen klokken 02:00 onsdag morgen, men hos platformen fraråder man brugerne at benytte siden udmiddelbart efter.

"For at undgå, at der kommer for stort pres på siden, når den åbner igen, opfordrer vi til, at alle der har mulighed for at vente med at se deres prøvesvar, ikke logger ind på sundhed.dk onsdag morgen, men venter med at logge på til senere på dagen."

5. november kunne Sundhed.dk oplyse, at der var problemer med adgangen til at tjekke coronaprøver.

Problemerne skyldes levering af data fra Statens Serum Institut. Det betød, at brugerne ikke havde mulighed for at se sine coronatest-resultater.

Computerworld ville gerne have spurgt Sundhed.dk om det er en del af årsagen til opdateringen, men det vil Sundhed.dk altså ikke svare på.

Læs også:

Prisen for den danske Smittestop-app lander på mindst 35 millioner kroner i 2020 - flere udgifter på vej

Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

Nu kan du downloade et digitalt coronopas