Artikel top billede

Alibaba omsætter for vildt milliardbeløb på singles day

I skrivende stund har Alibaba omsat for 442 milliarder kroner på den kinesiske shoppingdag singles day.

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba har indtil videre omsat for svimlende 70 milliarder dollar eller 442 milliarder kroner på den årlige shopping-dag singles day.

Det skriver Reuters

Den kinesiske singles day har udviklet sig til at blive verdens største shoppingdag, og den overgår således black friday, cyber monday og konkurrenten Amazons egen shoppingdag, Prime Day.

Selvom den kinesiske shopping-dag hedder singles day og normalt løber af stablen den 11. november, så har det ifølge Reuters i år været en event, der har strukket sig over intet mindre end fire dage i år.

Kinesiske økonomi er på vej tilbage

Ifølge Reuters bliver årets enorme omsætning ved singles day set som en indikation på, at den kinesiske økonomi i øjeblikket brøler tilbage efter at have været ramt af corona-virussen.

“På grund af covid-19 har mange kinesere ikke kunne rejse til udlandet, og det har været med til at være med stimulere online-handlen,” lyder vurderingen ifølge Reuters fra Liu Bo, der er vicedirektør hos Alibaba.

Alibaba har fejret singles day hvert år siden 2009, og det vides ikke præcist, hvordan dagen opstod.

Men ifølge en af historierne om dagens oprindelse opstod den i 1993 blandt en række studerende på det kinesiske universitet Nanjing University, der ville fejre at de var singler.

Efterfølgende har dagen udviklet sig til at blive et slags modstykke til valentinsdag og er nu blevet til en regulær shoppingdag.

Læs også: Nordjyske Coolshop hårdt ramt af corona-restriktioner: ”På mine tiggende og blødende knæ håber jeg, vi snart får nogle politikere, der er klare i spyttet”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere