Artikel top billede

Alibaba omsætter for vildt milliardbeløb på singles day

I skrivende stund har Alibaba omsat for 442 milliarder kroner på den kinesiske shoppingdag singles day.

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba har indtil videre omsat for svimlende 70 milliarder dollar eller 442 milliarder kroner på den årlige shopping-dag singles day.

Det skriver Reuters

Den kinesiske singles day har udviklet sig til at blive verdens største shoppingdag, og den overgår således black friday, cyber monday og konkurrenten Amazons egen shoppingdag, Prime Day.

Selvom den kinesiske shopping-dag hedder singles day og normalt løber af stablen den 11. november, så har det ifølge Reuters i år været en event, der har strukket sig over intet mindre end fire dage i år.

Kinesiske økonomi er på vej tilbage

Ifølge Reuters bliver årets enorme omsætning ved singles day set som en indikation på, at den kinesiske økonomi i øjeblikket brøler tilbage efter at have været ramt af corona-virussen.

“På grund af covid-19 har mange kinesere ikke kunne rejse til udlandet, og det har været med til at være med stimulere online-handlen,” lyder vurderingen ifølge Reuters fra Liu Bo, der er vicedirektør hos Alibaba.

Alibaba har fejret singles day hvert år siden 2009, og det vides ikke præcist, hvordan dagen opstod.

Men ifølge en af historierne om dagens oprindelse opstod den i 1993 blandt en række studerende på det kinesiske universitet Nanjing University, der ville fejre at de var singler.

Efterfølgende har dagen udviklet sig til at blive et slags modstykke til valentinsdag og er nu blevet til en regulær shoppingdag.

Læs også: Nordjyske Coolshop hårdt ramt af corona-restriktioner: ”På mine tiggende og blødende knæ håber jeg, vi snart får nogle politikere, der er klare i spyttet”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere