Artikel top billede

Alibaba omsætter for vildt milliardbeløb på singles day

I skrivende stund har Alibaba omsat for 442 milliarder kroner på den kinesiske shoppingdag singles day.

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba har indtil videre omsat for svimlende 70 milliarder dollar eller 442 milliarder kroner på den årlige shopping-dag singles day.

Det skriver Reuters

Den kinesiske singles day har udviklet sig til at blive verdens største shoppingdag, og den overgår således black friday, cyber monday og konkurrenten Amazons egen shoppingdag, Prime Day.

Selvom den kinesiske shopping-dag hedder singles day og normalt løber af stablen den 11. november, så har det ifølge Reuters i år været en event, der har strukket sig over intet mindre end fire dage i år.

Kinesiske økonomi er på vej tilbage

Ifølge Reuters bliver årets enorme omsætning ved singles day set som en indikation på, at den kinesiske økonomi i øjeblikket brøler tilbage efter at have været ramt af corona-virussen.

“På grund af covid-19 har mange kinesere ikke kunne rejse til udlandet, og det har været med til at være med stimulere online-handlen,” lyder vurderingen ifølge Reuters fra Liu Bo, der er vicedirektør hos Alibaba.

Alibaba har fejret singles day hvert år siden 2009, og det vides ikke præcist, hvordan dagen opstod.

Men ifølge en af historierne om dagens oprindelse opstod den i 1993 blandt en række studerende på det kinesiske universitet Nanjing University, der ville fejre at de var singler.

Efterfølgende har dagen udviklet sig til at blive et slags modstykke til valentinsdag og er nu blevet til en regulær shoppingdag.

Læs også: Nordjyske Coolshop hårdt ramt af corona-restriktioner: ”På mine tiggende og blødende knæ håber jeg, vi snart får nogle politikere, der er klare i spyttet”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere