(Foto: Dan Jensen)

EU: Vi vil blokere for store tech-firmaer i Europa hvis de ikke makker ret

EU vil blokere for de store amerikanske tech-firmaers tjenester i Europa, hvis de ikke retter ind og følger de nye EU-regler i den kommende Digital Services Act, lyder det fra EU.

De store globale tech-firmaer risikerer at blive blokeret fra at drive tjenester i EU, hvis ikke de retter ind efter den kommende EU-lovgivning i den kommende Digital Service Act og i Digital Markets Act, som EU ventes at præsentere 2. december.

Så klart lyder det fra EU’s industri-kommissær Thierry Breton.

Han gør det i den tyske avis Welt am Sonntag klart, at de især store amerikanske tech-firmaer risikerer at blive udelukket fra det europæiske marked, og at EU mener dette alvorligt.

De nye regelsæt vil blandt andet tvinge de store tech-firmaer som Google, AWS, Facebook og Microsoft til at dele visse data med både konkurrenter og myndigheder.

Reglerne vil desuden forbyde dem at udnytte deres markedspositioner til at fremme og promovere egne produkter på urimelig vis.

Og så vil de nye regler som noget nyt give EU mulighed for at blokere for hele eller dele af tech-selskabernes services på europæisk jord.

Thierry Breton siger, at det er vigtigt, at skrappe regler kan blive understøttet af skrappe sanktionsmuligheder, hvis de skal virke.

“De inkluderer nu bøder, muligheden for at udelukke selskaber eller dele af dem fra det indre marked samt muligheden for at kræve, at de splittes op, hvis de fortsat vil have adgang til det indre marked. Eller en kombination af alle disse muligheder,” siger Thierry Breton til det tyske blad.

Læs også:

Henning Mortensen: Store cloud-tjenester er (næsten) dømt ude af Europa efter Schrems II-dommen

EU vil kunne tvangsopslitte tech-giganter som er ‘too big to care’

EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter.
Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.