(Foto: Dan Jensen)

EU: Vi vil blokere for store tech-firmaer i Europa hvis de ikke makker ret

EU vil blokere for de store amerikanske tech-firmaers tjenester i Europa, hvis de ikke retter ind og følger de nye EU-regler i den kommende Digital Services Act, lyder det fra EU.

De store globale tech-firmaer risikerer at blive blokeret fra at drive tjenester i EU, hvis ikke de retter ind efter den kommende EU-lovgivning i den kommende Digital Service Act og i Digital Markets Act, som EU ventes at præsentere 2. december.

Så klart lyder det fra EU’s industri-kommissær Thierry Breton.

Han gør det i den tyske avis Welt am Sonntag klart, at de især store amerikanske tech-firmaer risikerer at blive udelukket fra det europæiske marked, og at EU mener dette alvorligt.

De nye regelsæt vil blandt andet tvinge de store tech-firmaer som Google, AWS, Facebook og Microsoft til at dele visse data med både konkurrenter og myndigheder.

Reglerne vil desuden forbyde dem at udnytte deres markedspositioner til at fremme og promovere egne produkter på urimelig vis.

Og så vil de nye regler som noget nyt give EU mulighed for at blokere for hele eller dele af tech-selskabernes services på europæisk jord.

Thierry Breton siger, at det er vigtigt, at skrappe regler kan blive understøttet af skrappe sanktionsmuligheder, hvis de skal virke.

“De inkluderer nu bøder, muligheden for at udelukke selskaber eller dele af dem fra det indre marked samt muligheden for at kræve, at de splittes op, hvis de fortsat vil have adgang til det indre marked. Eller en kombination af alle disse muligheder,” siger Thierry Breton til det tyske blad.

Læs også:

Henning Mortensen: Store cloud-tjenester er (næsten) dømt ude af Europa efter Schrems II-dommen

EU vil kunne tvangsopslitte tech-giganter som er ‘too big to care’

EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter.
Premium
Finanstilsynet efter inspektion: Bankdata har ‘væsentlige svagheder’ i sin it-sikkerhed - retter hård kritik på stribe områder
Den store it-leverandør til danske banker, Bankdata, har ‘væsentlige svagheder’ i sin håndtering af it-sikkerheden, lyder den hårde kritik fra Finanstilsynet efter inspektion.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.