(Foto: Dan Jensen)

EU: Vi vil blokere for store tech-firmaer i Europa hvis de ikke makker ret

EU vil blokere for de store amerikanske tech-firmaers tjenester i Europa, hvis de ikke retter ind og følger de nye EU-regler i den kommende Digital Services Act, lyder det fra EU.

De store globale tech-firmaer risikerer at blive blokeret fra at drive tjenester i EU, hvis ikke de retter ind efter den kommende EU-lovgivning i den kommende Digital Service Act og i Digital Markets Act, som EU ventes at præsentere 2. december.

Så klart lyder det fra EU’s industri-kommissær Thierry Breton.

Han gør det i den tyske avis Welt am Sonntag klart, at de især store amerikanske tech-firmaer risikerer at blive udelukket fra det europæiske marked, og at EU mener dette alvorligt.

De nye regelsæt vil blandt andet tvinge de store tech-firmaer som Google, AWS, Facebook og Microsoft til at dele visse data med både konkurrenter og myndigheder.

Reglerne vil desuden forbyde dem at udnytte deres markedspositioner til at fremme og promovere egne produkter på urimelig vis.

Og så vil de nye regler som noget nyt give EU mulighed for at blokere for hele eller dele af tech-selskabernes services på europæisk jord.

Thierry Breton siger, at det er vigtigt, at skrappe regler kan blive understøttet af skrappe sanktionsmuligheder, hvis de skal virke.

“De inkluderer nu bøder, muligheden for at udelukke selskaber eller dele af dem fra det indre marked samt muligheden for at kræve, at de splittes op, hvis de fortsat vil have adgang til det indre marked. Eller en kombination af alle disse muligheder,” siger Thierry Breton til det tyske blad.

Læs også:

Henning Mortensen: Store cloud-tjenester er (næsten) dømt ude af Europa efter Schrems II-dommen

EU vil kunne tvangsopslitte tech-giganter som er ‘too big to care’

EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter.
Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.