(Foto: Dan Jensen)

EU vil kunne tvangsopslitte tech-giganter som er ‘too big to care’

EU er bekymret over, at tech-giganter kan blive så store, at de bliver ‘too big to care’ og vil i gang med at sikre, at EU kan tvangsopsplitte dem eller tvinge dem til frasalg i EU.

EU skal kunne tvangsopslitte tech-giganterne eller tvinge dem til at sælge dele af deres europæiske forretninger.

Sådan lyder det fra EU’s kommissær for indre markeder, franskmanden Thierry Breton, der nu ifølge Financial Times har foreslået, at EU formulerer regler, som kan sikre disse voldsomme sanktioner, hvis tech-selskaberne bliver så dominerende, at det rammer forbrugere eller konkurrencen på markedet.

Ifølge Thierry Breton skal muligheden for tvangsopsplitning i givet fald alene anvendes i ekstreme tilfælde.

Ligeledes foreslår han, at EU sikrer sig muligheden for helt at udelukke store tech-selskaber fra at operere på bestemte markeder.

Avisen skriver, at EU overvejer at indføre et rating-system for virksomheders opførsel inden for eksempelvis skatte-betalinger og hastigheden, hvormed de fjerner ulovligt indhold.

“Der er en fornemmelse blandt slutbrugerne af disse platforme, at de er blevet ‘too big to care,’” siger Thierry Breton til avisen.

Han sammenligner de store tech-selskabers magt med den magt, som finans-sektoren havde før finanssektoren brød sammen og udløse den store finanskrise i 2008.

Derfor bør lovgiverne nu sikre, at de bliver tøjlet på samme måde, som finansektoren blev tøjlet i kølvandet på finanskrisen.

Læs også:

EU pønser på at skabe et særligt indre marked for data - skal anvendes som våben mod de store amerikanske tech-giganter

Facebook, Google og Twitter i brev til EU: Vil ikke holdes ansvarlig for indhold

Ny lov sikrer virksomheder flere rettigheder overfor digitale platforme
Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.