Hackere kræver løsesum efter angreb mod Ritzau

Det danske nyhedsbureau Ritzau, der tirsdag blev ramt af et hackerangreb, har modtaget en mail med krav om løsesum for at frigive data. Det har Ritzau nægtet at rette sig efter.

Natten til tirsdag er det danske nyhedsbureau Ritzau blevet ramt af et hackerangreb.

Efterfølgende har hackere krævet en løsesum for at frigive nyhedsbureauets data, hvilket Ritzau har afvist at betale.

Det skriver Ekstra Bladet.

"De efterlader en fil med en besked, som man kan gå ind og trykke på, men vi vælger ikke at åbne den efter vejledning fra vores rådgivere," lyder det fra Lars Vesterløkke, direktør hos Ritzau.

Det er uvist, hvor mange penge hackerne krævede for at frigive data.

Omkring 25 servere af Ritzaus i alt 100 blev beskadiget under angrebet, og Ritzau arbejder stadig på, at få systemerne tilbage i normal tilstand.

Senest er meldingen, at det som minimum vil tage endnu et døgn.

Læs også: Derfor er hackerne så glade for ransomware: Mere end en fjerdedel af ofrene betaler løsesum

Ikke adgang til interne it-systemer
Angrebet førte til, at Ritzau var nødt til at lukke ned for et antal servere og samtidig sende de nyheder, som selskabet lever af, ud på anden vis.

Tidligere lød det fra Lars Vesterløkke, at der meget vel er tale om et professionelt angreb.

"Ritzau har været udsat for et hackerangreb tidligt i morges. Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb. Vi har nu valgt at lukke ned for alle vores servere, fordi vi var usikre på, hvor stor skade angrebet kunne udvirke."

Læs mere om det her: Dansk nyhedsbureau ramt af hacker-angreb: “Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb"
Premium
Sådan har Matas fået den digitale tilstedeværelse til at eksplodere på tre år
Matas er på få år strøget ind som et af de fem mest kendte, danske brands på nettet. Det er sket gennem en ambitiøs strategi, fortæller ecommerce-direktør Brian Andersen til Computerworld.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.