Artikel top billede

Foto: Interpol

Nigeria-svindlere anholdt i stor operation: 50.000 svindel-ofre er nu blevet identificeret

Ifølge Interpol er de nigerianske it-kriminelle en del af en organisation, der har infiltreret myndigheder og virksomheder over hele verden.

Tre nigerianske it-kriminelle er blevet anholdt i Nigerias hovedstad, Lagos, mistænkt for at være en del af en cybercrime-gruppe med tusindvis af svindelofre på samvittigheden.

Det oplyser Interpol.

Ifølge Interpol har gruppen siden 2017 infiltreret offentlige myndigheder og selskaber i den private sektor i 150 forskellige lande.

Selvom efterforskningen endnu ikke er afsluttet, så er 50.000 ofre allerede nu blevet identificeret,

Udbredte malware via mail

De tre mistænkte har ifølge Interpol udviklet phishing-links og domæner samt udsendt svindel-mails i store mailkampagner, hvor de uretmæssigt udgav sig for at være personer, der repræsenterede forskellige organisationer.

Mail-kampagnerne er ifølge anklagerne blevet brugt til at udbrede 26 forskellige stykker malware, spyware og remote access-værktøjer.

Ifølge Interpol har operationen, som er blevet døbt Operation Falcon, stået på i 12 måneder og den er blevet udført i et samarbejde mellem Interpols enheder for cybercrime og finansiel kriminalitet og det nigerianske politi.

Læs også: Sådan organiserer nigerianske bander cyber-svindel i Danmark: Hyrer dansk arbejdskraft på det mørke net
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere