Artikel top billede

Photo by Christian Wiediger on Unsplash (Foto: Unsplash/Christian Wiediger)

Amazon tæt på at købe podcast-firma i milliardhandel

Podcastselskabet Wondery er tæt på at blive opkøbt af Amazon, men Apple og Sony har også tidligere udvist interesse for selskabet.

Den amerikanske tech-gigant Amazon kan være tæt på at købe podcast-selskabet Wondery for en pris på 300 millioner dollar, hvilket svarer til 1,8 milliarder kroner med den aktuelle dollar-kurs.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen, der citerer personer med kendskab til forhandlingerne, kan en handel mellem de to parter dog endnu nå at falde til jorden.

Skaber podcast-hits

Wondery er verdens største uafhængige podcastproducent. Selskabet stårbag 100 eksisterende podcasts, som samlet set er blevet downloadet eller streamet 58 millioner gange.

Blandt selskabets populære hits finder vi podcast-serien Dirty John, som efterfølgende også blevet til en populær tv-serie, der kan ses på Netflix.

Læs også: Morten Strunge henter 112 millioner kroner til kæmpesats på Podimo

Interesse fra Apple og Sony

Amazon er ikke det første store it-firma, der udviser interesse for Wondery. Erhvervsmediet Bloomberg har tidligere skrevet at både Apple og Sony Music har udvist interesse for appen.

De store it-selskabers interesse for podcast-markedet kommer efter en periode, hvor musikstreamingselskabet Spotify i gennem det seneste år har oprustet betydelit på podcast-området.

Den populære streaming-tjeneste købte i fjor både podcast-producenten Gimlet Media og podcast-appen Anchor for et samlet beløb på cirka 300 millioner dollar.

Derudover har Spotify også underskrevet en eksklusivaftale med den populære podcastvært Joe Rogan, der ifølge Wall Street Journal lyder på mere end 100 millioner dollar.

Læs også: Spotify opkøber stor musikplatform
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere