Artikel top billede

Photo by Christian Wiediger on Unsplash

Amazon tæt på at købe podcast-firma i milliardhandel

Podcastselskabet Wondery er tæt på at blive opkøbt af Amazon, men Apple og Sony har også tidligere udvist interesse for selskabet.

Den amerikanske tech-gigant Amazon kan være tæt på at købe podcast-selskabet Wondery for en pris på 300 millioner dollar, hvilket svarer til 1,8 milliarder kroner med den aktuelle dollar-kurs.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen, der citerer personer med kendskab til forhandlingerne, kan en handel mellem de to parter dog endnu nå at falde til jorden.

Skaber podcast-hits

Wondery er verdens største uafhængige podcastproducent. Selskabet stårbag 100 eksisterende podcasts, som samlet set er blevet downloadet eller streamet 58 millioner gange.

Blandt selskabets populære hits finder vi podcast-serien Dirty John, som efterfølgende også blevet til en populær tv-serie, der kan ses på Netflix.

Læs også: Morten Strunge henter 112 millioner kroner til kæmpesats på Podimo

Interesse fra Apple og Sony

Amazon er ikke det første store it-firma, der udviser interesse for Wondery. Erhvervsmediet Bloomberg har tidligere skrevet at både Apple og Sony Music har udvist interesse for appen.

De store it-selskabers interesse for podcast-markedet kommer efter en periode, hvor musikstreamingselskabet Spotify i gennem det seneste år har oprustet betydelit på podcast-området.

Den populære streaming-tjeneste købte i fjor både podcast-producenten Gimlet Media og podcast-appen Anchor for et samlet beløb på cirka 300 millioner dollar.

Derudover har Spotify også underskrevet en eksklusivaftale med den populære podcastvært Joe Rogan, der ifølge Wall Street Journal lyder på mere end 100 millioner dollar.

Læs også: Spotify opkøber stor musikplatform
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere