Artikel top billede

Det europæiske lægemiddelagentur ramt af hackerangreb

Et cyberangreb har ramt det europæiske lægemiddelagentur EMA, der står for arbejdet med at godkende nye vacciner.

Det europæiske lægemiddelagentur EMA, der har ansvaret for at godkende de nye corona-vacciner, har været udsat for et cyberangreb.

Det meddeler EMA på sin hjemmeside.

Her oplyser agenturet, at det øjeblikkeligt har iværksæt en undersøgelse i samarbejde med politiet og relevante myndigheder.

EMA ønsker ikke oplyse mere så længe, at er en efterforskning i gang.

Det blive ikke oplyst, hvilke konsekvenser angrebet har for EMA eller de aktuelle vaccinegodkendelsesprocesser.

Det er ikke første gang, at vestlige myndigheder eller virksomheder med relation til bekæmpelse af corona-pandemien bliver udsat for cyberangreb.

Hackere går efter vaccineproduktionen

Tech-mediet Wired skrev for nylig, at hackere målrettet er gået efter vaccineproduktionen.

Ifølge mediet har hackere forsøgt at hacke sig ind i systemer, som er led i de avancerede forsyningskæder, der skal sikre, at vaccinerne ved utroligt lave temperaturer kan blive fragtet ud til borgerne.

“Det her er foregået i september, hvilket betyder, at nogen ser meget langt frem i tiden og ser på, hvor de skal være på det kritiske tidspunkt,” sagde senior cyberanalyst fra IBM Claire Zaboeva for nylig til Wired. ¨

Det har ligeledes været rapporteret, at medicinalselskabet AstraZeneca, der også er på vej med en vaccine, har været udsat fra hackerangreb, der menes at stamme fra Nordkorea.

Læs også: Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.