Artikel top billede

Det europæiske lægemiddelagentur ramt af hackerangreb

Et cyberangreb har ramt det europæiske lægemiddelagentur EMA, der står for arbejdet med at godkende nye vacciner.

Det europæiske lægemiddelagentur EMA, der har ansvaret for at godkende de nye corona-vacciner, har været udsat for et cyberangreb.

Det meddeler EMA på sin hjemmeside.

Her oplyser agenturet, at det øjeblikkeligt har iværksæt en undersøgelse i samarbejde med politiet og relevante myndigheder.

EMA ønsker ikke oplyse mere så længe, at er en efterforskning i gang.

Det blive ikke oplyst, hvilke konsekvenser angrebet har for EMA eller de aktuelle vaccinegodkendelsesprocesser.

Det er ikke første gang, at vestlige myndigheder eller virksomheder med relation til bekæmpelse af corona-pandemien bliver udsat for cyberangreb.

Hackere går efter vaccineproduktionen

Tech-mediet Wired skrev for nylig, at hackere målrettet er gået efter vaccineproduktionen.

Ifølge mediet har hackere forsøgt at hacke sig ind i systemer, som er led i de avancerede forsyningskæder, der skal sikre, at vaccinerne ved utroligt lave temperaturer kan blive fragtet ud til borgerne.

“Det her er foregået i september, hvilket betyder, at nogen ser meget langt frem i tiden og ser på, hvor de skal være på det kritiske tidspunkt,” sagde senior cyberanalyst fra IBM Claire Zaboeva for nylig til Wired. ¨

Det har ligeledes været rapporteret, at medicinalselskabet AstraZeneca, der også er på vej med en vaccine, har været udsat fra hackerangreb, der menes at stamme fra Nordkorea.

Læs også: Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere