Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT

Udgivet 16. december 2020 kl. 12.20
For nogle dage siden havde vi et event, som understreger, at det ikke er super nemt at være leverandør til Forsvaret.

Vi flyttede vores eksisterende SAP DeMars-drift fra IBM, som afgående leverandør, til NNIT.

Det foregik på luftpudedæmpede lastvogne med militærpoliti som eskorte. Det er ikke noget, man ser hver dag.

Det siger lidt om, at det er noget særligt at bedrive it i forvaret. Men leverandørerne er generelt gode til at forstå, at der er nogle særlige spilleregler, når det kommer til os.

Jeg plejer at sige, at vi er en kropumulig kunde. Vi er en offentlig myndighed, og det kan i sig selv være besværligt - og så putter man så et stort lag af sikkerhed oven på.
Kristian Vengsgaard, CIO i Forsvaret

Flere mennesker i IT Om mennesker i itComputerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.