Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau

Ritzau ender med millionregning efter hackerangreb: Direktør satser på forsikring dækker tabet

Efter hackerangrebet på nyhedsbureauet Ritzau i november, står virksomheden nu med en millionregning fra skaderne. En regning som direktøren regner med, at forsikringen tager sig af.

Nyhedsbureauet Ritzau står nu med en regning i millionklassen efter det ødelæggende hackerangreb 24. november.

Men bureauets administrerende direktør, Lars Vesterløkke, har tillid til, at forsikringen dækker det store beløb, der er blevet brugt til at udbedre skaderne.

Det skriver Mediawatch.

”Vi tror ikke, det kommer til at påvirke os økonomisk,” vurderer Lars Vesterløkke overfor mediet.

Ritzau blev under angrebet forsøgt presset til at betale en løsesum, for at få de kaprede systemer funktionsdygtige igen. Dette eftergav bureauet dog ikke, og derfor har det været nødt til at hyre eksperter udefra, der kunne få de hackede systemer op at køre igen.

Læs også: Hackere kræver løsesum efter angreb mod Ritzau

Først nogle dage senere kunne Ritzau igen begynde at sende de første nyheder ud. Men Lars Vesterløkke mener ikke, at bureauet er tilbage på det almindelige niveau før til januar.

Selv om hackere lykkedes med at ligger Ritzaus systemer ned i flere dage, så mener Lars Vesterløkke ikke, at det var bureauets sikkerhed, der fejlede noget.

Beskadigede servere
Ritzau er Danmarks største nyhedsbureau og leverer nyheder til en lang række danske medier. Men det var altså ikke muligt for selskabet umiddelbart efter angrebet.

Omkring 25 servere af Ritzaus i alt 100 blev nemlig beskadiget under angrebet.

Angrebet førte til, at Ritzau var nødt til at lukke ned for et antal servere og samtidig sende de nyheder, som selskabet lever af, ud på anden vis.

Læs mere om det her: Dansk nyhedsbureau ramt af hacker-angreb: “Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.