Artikel top billede

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau (Foto: Pr-foto)

Ritzau ender med millionregning efter hackerangreb: Direktør satser på forsikring dækker tabet

Efter hackerangrebet på nyhedsbureauet Ritzau i november, står virksomheden nu med en millionregning fra skaderne. En regning som direktøren regner med, at forsikringen tager sig af.

Nyhedsbureauet Ritzau står nu med en regning i millionklassen efter det ødelæggende hackerangreb 24. november.

Men bureauets administrerende direktør, Lars Vesterløkke, har tillid til, at forsikringen dækker det store beløb, der er blevet brugt til at udbedre skaderne.

Det skriver Mediawatch.

”Vi tror ikke, det kommer til at påvirke os økonomisk,” vurderer Lars Vesterløkke overfor mediet.

Ritzau blev under angrebet forsøgt presset til at betale en løsesum, for at få de kaprede systemer funktionsdygtige igen. Dette eftergav bureauet dog ikke, og derfor har det været nødt til at hyre eksperter udefra, der kunne få de hackede systemer op at køre igen.

Læs også: Hackere kræver løsesum efter angreb mod Ritzau

Først nogle dage senere kunne Ritzau igen begynde at sende de første nyheder ud. Men Lars Vesterløkke mener ikke, at bureauet er tilbage på det almindelige niveau før til januar.

Selv om hackere lykkedes med at ligger Ritzaus systemer ned i flere dage, så mener Lars Vesterløkke ikke, at det var bureauets sikkerhed, der fejlede noget.

Beskadigede servere

Ritzau er Danmarks største nyhedsbureau og leverer nyheder til en lang række danske medier. Men det var altså ikke muligt for selskabet umiddelbart efter angrebet.

Omkring 25 servere af Ritzaus i alt 100 blev nemlig beskadiget under angrebet.

Angrebet førte til, at Ritzau var nødt til at lukke ned for et antal servere og samtidig sende de nyheder, som selskabet lever af, ud på anden vis.

Læs mere om det her: Dansk nyhedsbureau ramt af hacker-angreb: “Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere