Artikel top billede

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau

Ritzau ender med millionregning efter hackerangreb: Direktør satser på forsikring dækker tabet

Efter hackerangrebet på nyhedsbureauet Ritzau i november, står virksomheden nu med en millionregning fra skaderne. En regning som direktøren regner med, at forsikringen tager sig af.

Nyhedsbureauet Ritzau står nu med en regning i millionklassen efter det ødelæggende hackerangreb 24. november.

Men bureauets administrerende direktør, Lars Vesterløkke, har tillid til, at forsikringen dækker det store beløb, der er blevet brugt til at udbedre skaderne.

Det skriver Mediawatch.

”Vi tror ikke, det kommer til at påvirke os økonomisk,” vurderer Lars Vesterløkke overfor mediet.

Ritzau blev under angrebet forsøgt presset til at betale en løsesum, for at få de kaprede systemer funktionsdygtige igen. Dette eftergav bureauet dog ikke, og derfor har det været nødt til at hyre eksperter udefra, der kunne få de hackede systemer op at køre igen.

Læs også: Hackere kræver løsesum efter angreb mod Ritzau

Først nogle dage senere kunne Ritzau igen begynde at sende de første nyheder ud. Men Lars Vesterløkke mener ikke, at bureauet er tilbage på det almindelige niveau før til januar.

Selv om hackere lykkedes med at ligger Ritzaus systemer ned i flere dage, så mener Lars Vesterløkke ikke, at det var bureauets sikkerhed, der fejlede noget.

Beskadigede servere

Ritzau er Danmarks største nyhedsbureau og leverer nyheder til en lang række danske medier. Men det var altså ikke muligt for selskabet umiddelbart efter angrebet.

Omkring 25 servere af Ritzaus i alt 100 blev nemlig beskadiget under angrebet.

Angrebet førte til, at Ritzau var nødt til at lukke ned for et antal servere og samtidig sende de nyheder, som selskabet lever af, ud på anden vis.

Læs mere om det her: Dansk nyhedsbureau ramt af hacker-angreb: “Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere