Artikel top billede

Bitcoin-kursen brager i vejret: Rammer højeste kurs nogensinde

For første gang nogensinde har prisen på én bitcoin rundet 20.000 dollar, og kursstigningerne ser ud til at fortsætte.

For første gang nogensinde krydsede prisen på én bitcoin den magiske grænse på 20.000 dollar, og sidenhen er kursen steget endnu mere.

I skrivende stund ligger kursen således på 23.238 dollar. Det svarer til 141.120 danske kroner.

En del af forklaringen på den eksplosive kursudviklet skal ifølge amerikanske CNBC findes i en stigende interesse fra institutionelle investorer og store private investorer.

Store bitcoin-investeringer

Ifølge det amerikanske medie har store Wall Street-selskabet som S&P Global og Cboe Global Markets fattet interesse for bitcoin, mens det britiske investeringsselskab Ruffer for nylig valgte at investere 740 millioner dollar i bitcoin.

Ruffer forklarede, at investeringen skulle fungere som en sikkerhed i tilfælde at devalueringer af store traditioneller valutaer

”Vi ser en domino-effekto hvor kapitalforvaltere vælter deres porteføljer over i bitcoin,” siger Charles Hayter, der er administrerende direktør for kryptoselskabet CryptoCompare til CNBC.

Ved indgangen til 2020 kostede en bitcoin blot 7.000 dollar, mens den hidtidige rekord for bitcoinen blev sat for præcis tre år siden, da den digitale valuta den 17. december 2017 ramte en kurs på 19.783 dollar.

Læs også:
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere