Artikel top billede

Bitcoin-kursen brager i vejret: Rammer højeste kurs nogensinde

For første gang nogensinde har prisen på én bitcoin rundet 20.000 dollar, og kursstigningerne ser ud til at fortsætte.

For første gang nogensinde krydsede prisen på én bitcoin den magiske grænse på 20.000 dollar, og sidenhen er kursen steget endnu mere.

I skrivende stund ligger kursen således på 23.238 dollar. Det svarer til 141.120 danske kroner.

En del af forklaringen på den eksplosive kursudviklet skal ifølge amerikanske CNBC findes i en stigende interesse fra institutionelle investorer og store private investorer.

Store bitcoin-investeringer

Ifølge det amerikanske medie har store Wall Street-selskabet som S&P Global og Cboe Global Markets fattet interesse for bitcoin, mens det britiske investeringsselskab Ruffer for nylig valgte at investere 740 millioner dollar i bitcoin.

Ruffer forklarede, at investeringen skulle fungere som en sikkerhed i tilfælde at devalueringer af store traditioneller valutaer

”Vi ser en domino-effekto hvor kapitalforvaltere vælter deres porteføljer over i bitcoin,” siger Charles Hayter, der er administrerende direktør for kryptoselskabet CryptoCompare til CNBC.

Ved indgangen til 2020 kostede en bitcoin blot 7.000 dollar, mens den hidtidige rekord for bitcoinen blev sat for præcis tre år siden, da den digitale valuta den 17. december 2017 ramte en kurs på 19.783 dollar.

Læs også:
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere