Nyt kæmpe søgsmål mod Google: “Vores søgefunktion risikerer at blive fyldt med digitale mellemmænd”

Det formelig vælter ind med nye søgsmål mod Google i USA. Nu går 38 amerikanske stater efter at stække Googles bestræbelser på at dominere søgninger i biler, smart-tv og højttalere.

Der bliver travlt i Googles legal department hen over julen, må man formode. I hvert fald er det i denne tid nærmest en triviel forteelse, at amerikanske myndigheder, EU med Vestager i spidsen og andre hiver techgiganten i retten.

Det nyeste søgsmål, som 38 amerikanske delstater offentliggjorde torsdag 17. december, går ifølge BBC efter at stække Googles forsøg på at dominere søgefunktionerne i biler, i smart-tv og stemmestyrede højttalere. På samme måde, som Google dominerer søgning på smartphones.

Google har beskyttet sit monopol på søgninger, udelukket konkurrenter og har nægtet forbrugerne fordelene ved at kunne vælge mellem konkurrerende tilbud, lyder det fra Colorados statsadvokat Phil Weiser, som leder arbejdet med de 38 staters søgsmål.

Google modsvar er - ikke overraskende - at sagsøgerne risikerer at forringe Googles søgefunktion til skade for forbrugerne.

“Vi er klar over, at det er vigtigt at holde nøje øje med store virksomheder, og vi er klar til at svare for os. Men dette søgsmål går efter at redesigne vores søgemaskine på en måde, som frafrøver amerikanere nyttig information, og som vil gå ud over virksomheders muligheder for at komme i direkte kontakt med kunderne”, siger Google's chef for ‘economic policy’, Adam Cohen.

Han tilføjer, at der er alternativer til Google som Amazon, Expedia og Tripadvisor.

“Dette søgsmål vil ændre designet af Google Search på en måde, så vi bliver tvunget til at promovere online-mellemmænd i stedet for at skabe en direkte forbindelse mellem kunde og virksomhed”, siger han ifølge BBC.

Det føderale amerikanske justitsministerium lancerede et lignende søgsmål mod Google så sent som i oktober i år.

Onsdag i denne uge lancerede 10 amerikanske delstater et søgsmål mod Google med beskyldninger om konkurrenceforvridende annonceringsteknikker - deriblandt anklager om, at Google har indgået en aftale med Facebook om at manipulere de såkaldte online-annoncerings-auktioner.

Det kan du læse mere om her
10 amerikanske stater sagsøger Google: Anklages for at misbruge sin magt på annoncemarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.