Artikel top billede

Nyt kæmpe søgsmål mod Google: “Vores søgefunktion risikerer at blive fyldt med digitale mellemmænd”

Det formelig vælter ind med nye søgsmål mod Google i USA. Nu går 38 amerikanske stater efter at stække Googles bestræbelser på at dominere søgninger i biler, smart-tv og højttalere.

Der bliver travlt i Googles legal department hen over julen, må man formode. I hvert fald er det i denne tid nærmest en triviel forteelse, at amerikanske myndigheder, EU med Vestager i spidsen og andre hiver techgiganten i retten.

Det nyeste søgsmål, som 38 amerikanske delstater offentliggjorde torsdag 17. december, går ifølge BBC efter at stække Googles forsøg på at dominere søgefunktionerne i biler, i smart-tv og stemmestyrede højttalere. På samme måde, som Google dominerer søgning på smartphones.

Google har beskyttet sit monopol på søgninger, udelukket konkurrenter og har nægtet forbrugerne fordelene ved at kunne vælge mellem konkurrerende tilbud, lyder det fra Colorados statsadvokat Phil Weiser, som leder arbejdet med de 38 staters søgsmål.

Google modsvar er - ikke overraskende - at sagsøgerne risikerer at forringe Googles søgefunktion til skade for forbrugerne.

“Vi er klar over, at det er vigtigt at holde nøje øje med store virksomheder, og vi er klar til at svare for os. Men dette søgsmål går efter at redesigne vores søgemaskine på en måde, som frafrøver amerikanere nyttig information, og som vil gå ud over virksomheders muligheder for at komme i direkte kontakt med kunderne”, siger Google's chef for ‘economic policy’, Adam Cohen.

Han tilføjer, at der er alternativer til Google som Amazon, Expedia og Tripadvisor.

“Dette søgsmål vil ændre designet af Google Search på en måde, så vi bliver tvunget til at promovere online-mellemmænd i stedet for at skabe en direkte forbindelse mellem kunde og virksomhed”, siger han ifølge BBC.

Det føderale amerikanske justitsministerium lancerede et lignende søgsmål mod Google så sent som i oktober i år.

Onsdag i denne uge lancerede 10 amerikanske delstater et søgsmål mod Google med beskyldninger om konkurrenceforvridende annonceringsteknikker - deriblandt anklager om, at Google har indgået en aftale med Facebook om at manipulere de såkaldte online-annoncerings-auktioner.

Det kan du læse mere om her

10 amerikanske stater sagsøger Google: Anklages for at misbruge sin magt på annoncemarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere