Artikel top billede

Nyt kæmpe søgsmål mod Google: “Vores søgefunktion risikerer at blive fyldt med digitale mellemmænd”

Det formelig vælter ind med nye søgsmål mod Google i USA. Nu går 38 amerikanske stater efter at stække Googles bestræbelser på at dominere søgninger i biler, smart-tv og højttalere.

Der bliver travlt i Googles legal department hen over julen, må man formode. I hvert fald er det i denne tid nærmest en triviel forteelse, at amerikanske myndigheder, EU med Vestager i spidsen og andre hiver techgiganten i retten.

Det nyeste søgsmål, som 38 amerikanske delstater offentliggjorde torsdag 17. december, går ifølge BBC efter at stække Googles forsøg på at dominere søgefunktionerne i biler, i smart-tv og stemmestyrede højttalere. På samme måde, som Google dominerer søgning på smartphones.

Google har beskyttet sit monopol på søgninger, udelukket konkurrenter og har nægtet forbrugerne fordelene ved at kunne vælge mellem konkurrerende tilbud, lyder det fra Colorados statsadvokat Phil Weiser, som leder arbejdet med de 38 staters søgsmål.

Google modsvar er - ikke overraskende - at sagsøgerne risikerer at forringe Googles søgefunktion til skade for forbrugerne.

“Vi er klar over, at det er vigtigt at holde nøje øje med store virksomheder, og vi er klar til at svare for os. Men dette søgsmål går efter at redesigne vores søgemaskine på en måde, som frafrøver amerikanere nyttig information, og som vil gå ud over virksomheders muligheder for at komme i direkte kontakt med kunderne”, siger Google's chef for ‘economic policy’, Adam Cohen.

Han tilføjer, at der er alternativer til Google som Amazon, Expedia og Tripadvisor.

“Dette søgsmål vil ændre designet af Google Search på en måde, så vi bliver tvunget til at promovere online-mellemmænd i stedet for at skabe en direkte forbindelse mellem kunde og virksomhed”, siger han ifølge BBC.

Det føderale amerikanske justitsministerium lancerede et lignende søgsmål mod Google så sent som i oktober i år.

Onsdag i denne uge lancerede 10 amerikanske delstater et søgsmål mod Google med beskyldninger om konkurrenceforvridende annonceringsteknikker - deriblandt anklager om, at Google har indgået en aftale med Facebook om at manipulere de såkaldte online-annoncerings-auktioner.

Det kan du læse mere om her

10 amerikanske stater sagsøger Google: Anklages for at misbruge sin magt på annoncemarkedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere