Artikel top billede

Nyt kæmpe søgsmål mod Google: “Vores søgefunktion risikerer at blive fyldt med digitale mellemmænd”

Det formelig vælter ind med nye søgsmål mod Google i USA. Nu går 38 amerikanske stater efter at stække Googles bestræbelser på at dominere søgninger i biler, smart-tv og højttalere.

Der bliver travlt i Googles legal department hen over julen, må man formode. I hvert fald er det i denne tid nærmest en triviel forteelse, at amerikanske myndigheder, EU med Vestager i spidsen og andre hiver techgiganten i retten.

Det nyeste søgsmål, som 38 amerikanske delstater offentliggjorde torsdag 17. december, går ifølge BBC efter at stække Googles forsøg på at dominere søgefunktionerne i biler, i smart-tv og stemmestyrede højttalere. På samme måde, som Google dominerer søgning på smartphones.

Google har beskyttet sit monopol på søgninger, udelukket konkurrenter og har nægtet forbrugerne fordelene ved at kunne vælge mellem konkurrerende tilbud, lyder det fra Colorados statsadvokat Phil Weiser, som leder arbejdet med de 38 staters søgsmål.

Google modsvar er - ikke overraskende - at sagsøgerne risikerer at forringe Googles søgefunktion til skade for forbrugerne.

“Vi er klar over, at det er vigtigt at holde nøje øje med store virksomheder, og vi er klar til at svare for os. Men dette søgsmål går efter at redesigne vores søgemaskine på en måde, som frafrøver amerikanere nyttig information, og som vil gå ud over virksomheders muligheder for at komme i direkte kontakt med kunderne”, siger Google's chef for ‘economic policy’, Adam Cohen.

Han tilføjer, at der er alternativer til Google som Amazon, Expedia og Tripadvisor.

“Dette søgsmål vil ændre designet af Google Search på en måde, så vi bliver tvunget til at promovere online-mellemmænd i stedet for at skabe en direkte forbindelse mellem kunde og virksomhed”, siger han ifølge BBC.

Det føderale amerikanske justitsministerium lancerede et lignende søgsmål mod Google så sent som i oktober i år.

Onsdag i denne uge lancerede 10 amerikanske delstater et søgsmål mod Google med beskyldninger om konkurrenceforvridende annonceringsteknikker - deriblandt anklager om, at Google har indgået en aftale med Facebook om at manipulere de såkaldte online-annoncerings-auktioner.

Det kan du læse mere om her

10 amerikanske stater sagsøger Google: Anklages for at misbruge sin magt på annoncemarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere