Artikel top billede

Streaming: Dansk skuespiller som omsorgsfuld og voldsparat androide

I sci-fi-serien Raised by Wolfes tager veteranen Ridley Scott endnu engang fat på de helt store spørgsmål – tilsat passende mængder ultravold, død og ulykke.

Ridley Scott burde for længst have gjort sig fortjent til en æresmedalje fra bekymrede samfundsøkonomer, der siger at vi alle skal blive mange flere år på arbejdsmarkedet.

For i en alder af 83 klør han stadig på og har selv instrueret de første to afsnit af Raised by Wolfes, der for ganske nylig fik premiere på HBO Nordic. Som i Alien og Blade Runner vender han endnu engang tilbage til skellet mellem menneske og maskine.

I Raised by Wolfes lander to androider – passende kaldet Mother og Father – på en vindblæst og temmelig trist exoplanet med en ladning menneskefostre, som de giver sig i kast med at udklække og opfostre.

Menneskeheden er blevet en udryddelsestruet race efter en krig har lagt jorden øde, og der går heller ikke længe før en fjendtlig stjernekrydser ankommer og går i kredsløb om planeten.

På det nyligt ankomne hold er blandt andet soldaten Caleb, der antager Mother for en harmløs servicerobot, hvilket hurtigt viser sig at være lidt af en fejlvurdering.

Omsorgsfulde Father spilles fint og lettere sørgmodigt af Abubakar Salim. Men han overskygges af danske Amanda Collin, der gør det fremragende som den neurotiske og svært voldsparate Mother, der i vanlig Ridley Scott-stil græder mælkehvide tårer.

Men også Travis Fimmel som Caleb er godt castet; man skal bare lige vænne sig til, at han ikke svinger et sværd og kalder sig Ragnar Lothbrok.

Det ville være synd at sige, at Raised by Wolfes maler et billede af fremtiden som et rart og hyggeligt sted. Men det er fremtiden på den anden side sjældent, når Ridley Scott er inde over.

Til gengæld er serien flot, velspillet og rummer mere end blot tomme kalorier, da den også tager fat på de helt store emner såsom liv, død, religion og eksistens.

Går man i gang med første sæson, kan man glæde sig over, at det er blevet bekræftet, at der som minimum også kommer en sæson to.

Titel: Raised by Wolfes. Første sæson tilgængelig på HBO Nordic (10 afsnit)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere