Artikel top billede

Microsoft og en stribe allierede vil ransomware til livs: Nu dannes der en dedikeret indsatsstyrke

Microsoft, McAfee og 17 øvrige sikkerhedsorganisationer danner en ny anti-ransomware indsatsstyrke.

Tech-giganterne Microsoft og Citrix samt it-sikkerhedsselskaberne McAfee og Rapid7 er bare nogle af de organisationer, der slår ressourcerne sammen i en ny indsatsstyrke mod ransomware.

Under navnet ’Ransomware Task Force’ er i alt 19 organisationer samlet omkring målsætningen om at komme ransomware-angreb til livs. Det skriver it-mediet ZDnet.

Gruppens opgaver bliver mangefoldige: Der skal vurderes tekniske værn mod angrebene, støttes op om forskningen på området, aktiveres stakeholders på tværs af industrier, identificeres huller i nuværende løsninger samt udarbejdes en fælles køreplan for, hvordan de mangeartede udfordringer imødekommes.

Slutmålet er at få skabt en standard for hvordan ransomware-angreb håndteres på tværs af vertikaler. Der skal udarbejdes en konsensus løsning, fremfor individualiseret rådgivning, lyder det.

RTF-gruppen samt gruppens hjemmeside går i luften i januar 2021.

Ransomware udgør i dag en af de hurtigst voksende typer af trusler mod virksomheders it-sikkerhed.

Ifølge en rapport fra it-sikkerhedsfirmaet Check Point Software Technologies er antallet af virksomheder, der bliver ramt af et ransomware-angreb steget med intet mindre end 50 procent sammenlignet de første seks måneder i 2020.

Læs også: Ny sofistikeret ransomware lægger systemer ned kloden over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere