Artikel top billede

Microsoft og en stribe allierede vil ransomware til livs: Nu dannes der en dedikeret indsatsstyrke

Microsoft, McAfee og 17 øvrige sikkerhedsorganisationer danner en ny anti-ransomware indsatsstyrke.

Tech-giganterne Microsoft og Citrix samt it-sikkerhedsselskaberne McAfee og Rapid7 er bare nogle af de organisationer, der slår ressourcerne sammen i en ny indsatsstyrke mod ransomware.

Under navnet ’Ransomware Task Force’ er i alt 19 organisationer samlet omkring målsætningen om at komme ransomware-angreb til livs. Det skriver it-mediet ZDnet.

Gruppens opgaver bliver mangefoldige: Der skal vurderes tekniske værn mod angrebene, støttes op om forskningen på området, aktiveres stakeholders på tværs af industrier, identificeres huller i nuværende løsninger samt udarbejdes en fælles køreplan for, hvordan de mangeartede udfordringer imødekommes.

Slutmålet er at få skabt en standard for hvordan ransomware-angreb håndteres på tværs af vertikaler. Der skal udarbejdes en konsensus løsning, fremfor individualiseret rådgivning, lyder det.

RTF-gruppen samt gruppens hjemmeside går i luften i januar 2021.

Ransomware udgør i dag en af de hurtigst voksende typer af trusler mod virksomheders it-sikkerhed.

Ifølge en rapport fra it-sikkerhedsfirmaet Check Point Software Technologies er antallet af virksomheder, der bliver ramt af et ransomware-angreb steget med intet mindre end 50 procent sammenlignet de første seks måneder i 2020.

Læs også: Ny sofistikeret ransomware lægger systemer ned kloden over
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere