Artikel top billede

(Foto: King S Church)

21 anholdt for at købe stjålne data på lyssky cybermarkedsplads

Det britiske politi har arresteret 21 it-kriminelle, der var en del af en kriminel cybermarkedsplads.

21 personer er blevet arresteret over hele Storbritannien som led i en operation rettet mod kunder på en online kriminel markedsplads, der annoncerede stjålne personlige legitimationsoplysninger.

Operationen, der er løbet over de sidste fem uger, blev koordineret af Storbritanniens National Crime Agency (NCA) og involverede cyberkriminalitetsteams fra hele Team Cyber ​​UK-netværket.

Målet for operationen var kunder hos WeLeakInfo, et websted, der ifølge NCA var vært for 12 milliarder stjålne legitimationsoplysninger fra over 10.000 databrud. Siden blev taget ned i januar 2020.

Den kriminelle handelsplatform fungerede sådan, at når cyberkriminelle betalte for adgang til webstedet kunne de downloade personlige data til brug i anden it-kriminalitet.

Misbrug og bedrageri

Hele aktionen startede 16. november i år, og af de 21 arresterede - alle mænd i alderen 18 til 38 - blev ni tilbageholdt med mistanke om lovovertrædelser om computermisbrug, ni for bedrageri og tre er under efterforskning for begge.

Samtidig med anholdelserne blev bitcoins for mere end 41.000 britiske pund – det svarer til over 330.000 kroner – beslaglagt.

Beviser tyder desuden på, at flere af de anholdte også havde købt værktøjer til cyberkriminalitet på andre platforme end WeLeakInfo. Derudover har tre personer vist sig at være i besiddelse af eller involveret i ”uanstændige billeder af børn”.

”Gennem identifikationen af ​​britiske kunder hos WeLeakInfo var vi i stand til at lokalisere og arrestere dem, som vi mener har brugt stjålet personlig legitimationsoplysninger til at begå yderligere cyber- og bedrageri-lovovertrædelser,” fortæller Paul Creffield fra NCAs nationale cyberkriminalitetsenhed.

Flere vil blive opsøgt af politiet med advarsler

Han fortsætter:

”Vi var også i stand til at pege på dem, der er på randen af ​​at bryde loven og advare dem om, at hvis de fortsætter, kan de blive udsat for en straffedom.”

Cyberforebyggende officerer opsøgte yderligere 69 personer i England, Wales og Nordirland i alderen 16-40 år og leverede en advarsel mod, at stoppe deres potentielt kriminelle aktiviteter. Og flere besøg vil finde sted de kommende måneder.

NCA og det britiske politi har i fællesskab udrullet det såkaldte Cyber ​​Choices-program, der sigter mod at forhindre, at unge glider ind i cyberkriminalitet. Programmet har til formål at tilskynde dem til lovlig digital adfærd inden for teknologi.

”Cyberfærdigheder er i stor efterspørgsel, og der er store udsigter i teknologibranchen for dem, der vælger at bruge deres færdigheder lovligt,” siger Paul Creffield.

Du kan læse mere på NCAs side her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere