Artikel top billede

21 anholdt for at købe stjålne data på lyssky cybermarkedsplads

Det britiske politi har arresteret 21 it-kriminelle, der var en del af en kriminel cybermarkedsplads.

21 personer er blevet arresteret over hele Storbritannien som led i en operation rettet mod kunder på en online kriminel markedsplads, der annoncerede stjålne personlige legitimationsoplysninger.

Operationen, der er løbet over de sidste fem uger, blev koordineret af Storbritanniens National Crime Agency (NCA) og involverede cyberkriminalitetsteams fra hele Team Cyber ​​UK-netværket.

Målet for operationen var kunder hos WeLeakInfo, et websted, der ifølge NCA var vært for 12 milliarder stjålne legitimationsoplysninger fra over 10.000 databrud. Siden blev taget ned i januar 2020.

Den kriminelle handelsplatform fungerede sådan, at når cyberkriminelle betalte for adgang til webstedet kunne de downloade personlige data til brug i anden it-kriminalitet.

Misbrug og bedrageri

Hele aktionen startede 16. november i år, og af de 21 arresterede - alle mænd i alderen 18 til 38 - blev ni tilbageholdt med mistanke om lovovertrædelser om computermisbrug, ni for bedrageri og tre er under efterforskning for begge.

Samtidig med anholdelserne blev bitcoins for mere end 41.000 britiske pund – det svarer til over 330.000 kroner – beslaglagt.

Beviser tyder desuden på, at flere af de anholdte også havde købt værktøjer til cyberkriminalitet på andre platforme end WeLeakInfo. Derudover har tre personer vist sig at være i besiddelse af eller involveret i ”uanstændige billeder af børn”.

”Gennem identifikationen af ​​britiske kunder hos WeLeakInfo var vi i stand til at lokalisere og arrestere dem, som vi mener har brugt stjålet personlig legitimationsoplysninger til at begå yderligere cyber- og bedrageri-lovovertrædelser,” fortæller Paul Creffield fra NCAs nationale cyberkriminalitetsenhed.

Flere vil blive opsøgt af politiet med advarsler

Han fortsætter:

”Vi var også i stand til at pege på dem, der er på randen af ​​at bryde loven og advare dem om, at hvis de fortsætter, kan de blive udsat for en straffedom.”

Cyberforebyggende officerer opsøgte yderligere 69 personer i England, Wales og Nordirland i alderen 16-40 år og leverede en advarsel mod, at stoppe deres potentielt kriminelle aktiviteter. Og flere besøg vil finde sted de kommende måneder.

NCA og det britiske politi har i fællesskab udrullet det såkaldte Cyber ​​Choices-program, der sigter mod at forhindre, at unge glider ind i cyberkriminalitet. Programmet har til formål at tilskynde dem til lovlig digital adfærd inden for teknologi.

”Cyberfærdigheder er i stor efterspørgsel, og der er store udsigter i teknologibranchen for dem, der vælger at bruge deres færdigheder lovligt,” siger Paul Creffield.

Du kan læse mere på NCAs side her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere