Artikel top billede

Uber Eats buddrone-prototype er bare en af de droner, der på sigt kvikt vil kunne fragte varer ud til slutbrugeren.

En ny form for luftpost: Nu får små buddroner lov til at drøne omkring i det amerikanske luftrum

De amerikanske luftfartsmyndigheder baner vejen til ubemandede drone-flyvninger over landet.

Fremover vil amerikanere kunne bemærke, hvordan buddroner eller lignende fuldautomatiserede små droner flyver over hovederne på dem.

Det vil ske efter, at de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, i denne uge udarbejdede nye droneregler, som baner vejen for kommercielle flyvninger af mindre droner over befolkede områder.

Med de nye regelsæt, er buddroner et markant skridt nærmere at kunne blive til.

”De nye regler integrerer droner yderligere i vores luftrum ved at imødekomme krav om sikkerhed,” noterer FAA direktør Steve Dickson til nyhedsmediet Reuters og fortsætter: ”De bringer dagen, hvor buddroner rutinemæssigt kan levere pakker, nærmere.”

Hidtil måtte droneoperatører blot overflyve mennesker efter at have indhentet tilsagn eller en godkendelse fra FAA-myndigheden.

For at flyve efter de nye regler, skal dronerne være udstyret med et ’drone-ID’, som gør det muligt på afstand at bestemme, dronens formål og ejer. Alle droner over 250 gram skal være udstyret med et ID indenfor de kommende 18 måneder.

Natteflyvninger vil også kunne godkendes, forudsat at dronen efterlever krav om anti-kolisions udstyr.

Det nye regelsæt vil træde i kraft 60 dage efter, at de nye retningslinjer udgives en gang i januar 2021.

Læs også: Falck vil sende redere afsted med droner før 2025
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere