Uber Eats buddrone-prototype er bare en af de droner, der på sigt kvikt vil kunne fragte varer ud til slutbrugeren.

En ny form for luftpost: Nu får små buddroner lov til at drøne omkring i det amerikanske luftrum

De amerikanske luftfartsmyndigheder baner vejen til ubemandede drone-flyvninger over landet.

Fremover vil amerikanere kunne bemærke, hvordan buddroner eller lignende fuldautomatiserede små droner flyver over hovederne på dem.

Det vil ske efter, at de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, i denne uge udarbejdede nye droneregler, som baner vejen for kommercielle flyvninger af mindre droner over befolkede områder.

Med de nye regelsæt, er buddroner et markant skridt nærmere at kunne blive til.

”De nye regler integrerer droner yderligere i vores luftrum ved at imødekomme krav om sikkerhed,” noterer FAA direktør Steve Dickson til nyhedsmediet Reuters og fortsætter: ”De bringer dagen, hvor buddroner rutinemæssigt kan levere pakker, nærmere.”

Hidtil måtte droneoperatører blot overflyve mennesker efter at have indhentet tilsagn eller en godkendelse fra FAA-myndigheden.

For at flyve efter de nye regler, skal dronerne være udstyret med et ’drone-ID’, som gør det muligt på afstand at bestemme, dronens formål og ejer. Alle droner over 250 gram skal være udstyret med et ID indenfor de kommende 18 måneder.

Natteflyvninger vil også kunne godkendes, forudsat at dronen efterlever krav om anti-kolisions udstyr.

Det nye regelsæt vil træde i kraft 60 dage efter, at de nye retningslinjer udgives en gang i januar 2021.

Læs også: Falck vil sende redere afsted med droner før 2025
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.