Artikel top billede

Uber Eats buddrone-prototype er bare en af de droner, der på sigt kvikt vil kunne fragte varer ud til slutbrugeren.

En ny form for luftpost: Nu får små buddroner lov til at drøne omkring i det amerikanske luftrum

De amerikanske luftfartsmyndigheder baner vejen til ubemandede drone-flyvninger over landet.

Fremover vil amerikanere kunne bemærke, hvordan buddroner eller lignende fuldautomatiserede små droner flyver over hovederne på dem.

Det vil ske efter, at de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, i denne uge udarbejdede nye droneregler, som baner vejen for kommercielle flyvninger af mindre droner over befolkede områder.

Med de nye regelsæt, er buddroner et markant skridt nærmere at kunne blive til.

”De nye regler integrerer droner yderligere i vores luftrum ved at imødekomme krav om sikkerhed,” noterer FAA direktør Steve Dickson til nyhedsmediet Reuters og fortsætter: ”De bringer dagen, hvor buddroner rutinemæssigt kan levere pakker, nærmere.”

Hidtil måtte droneoperatører blot overflyve mennesker efter at have indhentet tilsagn eller en godkendelse fra FAA-myndigheden.

For at flyve efter de nye regler, skal dronerne være udstyret med et ’drone-ID’, som gør det muligt på afstand at bestemme, dronens formål og ejer. Alle droner over 250 gram skal være udstyret med et ID indenfor de kommende 18 måneder.

Natteflyvninger vil også kunne godkendes, forudsat at dronen efterlever krav om anti-kolisions udstyr.

Det nye regelsæt vil træde i kraft 60 dage efter, at de nye retningslinjer udgives en gang i januar 2021.

Læs også: Falck vil sende redere afsted med droner før 2025
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere