Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemer

Den kinesiske it-milliardær Jack Ma er klar til at gå langt for at redde sit forhold til den kinesiske regering. Rigmanden er klar til at forære del af Ant Group til Kina.

Den kinesiske it-milliardær Jack Ma er klar til at forære en del af sit kæmpe fintech-selskab Ant Group til Kina, hvis det kan bedre hans forhold til den kinesiske regering.

Jack Ma, der er en af Kinas rigeste personer, har ellers været kendt for sin evne til at dyrke politiske kontakter og netværk i Kina, og det har været regnet for en af de vigtige ingredienser i opbygningen af hans store imperium.

Men i oktober faldt han i unåde, da han i en tale langede ud efter præsident Xi Jinping, som han beskyldte for at bremse innovation med sin kontrol af den finansielle og digitale sektor.

Det ramte hans fintech-selskab Ant Group, der ellers stod over en af historiens største børsnoteringer.

Det kan du læse mere om her: Den gigantiske børsnotering af Ant Group er aflyst: Kinesiske myndigheder trækker håndbremsen

Ifølge Wall Street Journal forsøgte Jack Ma at klinke skårene få dage før børsnoteringen på et møde i november, hvor han tilbød at overdrage en del af Ant Group til Kina.

“I kan tage hvilken som helst af de platforme, som Ant ejer, hvis landet har brug for det,” skulle han her have sagt.

Tilbuddet var dog ikke nok til at formilde Kina, der efterfølgende har lanceret en række forskellige initiativer, der sigter mod at bremse det, som Kina kalder for ‘platforms-økonomi’.

Initiativerne minder på flere måder om dem, som også EU for tiden er i gang med at udarbejde som middel til at bremse de store internet-giganternes dominans på store markeder.

De store kinesiske techfirmaer som Alibaba - som Jack Ma også ejer - Tencent og andre har ellers i mange år nydt godt at relativ lille regulering fra de kinesiske myndigheder

Ifølge Wall Street Journal var det præsident Xi Jinping, der personligt beordrede en undersøgelse af Ant Group igangsat. Det var også ham, der ifølge avisen personligt blokerede for børsnoteringen af selskabet.

Ifølge Wall Street Journal har Kina ikke truffet nogen beslutning om, hvordan landet forholder sig til Jack Mas tilbud.

Læs også:

USA overvejer at blackliste Ant Group forud for kæmpe børsnotering

Alibaba-stifter Jack Ma er ikke længere Kinas rigeste: Se hans overmand her

Alibaba-stifter Jack Ma sigter mod at slå alle rekorder ved børsnotering af fintech-selskabPremium
NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år
Interview: NNIT har brudt den nedadgående vækstkurve, der har præget selskabet siden 2019. Nu kan selskabet igen fremvise vækst og er derved gået på medarbejderjagt, hvor der i år skal ansættes op mod 450 medarbejdere.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.