Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

It-giganten SAP har fået tilladelse til at bygge datacenter i Sverige: Sikrer sig grund på 60.000 kvadratmeter

SAP har netop underskrevet en aftale med en svensk by, der giver den tyske it-gigant lov til at bygge et nyt datacenter på en 60.000 kvadratmeter stor grund.

Microsoft, Amazon, Google og Facebook.

Stadig flere it-mastodonter etablerer datacentre i Sverige, og nu ser det ud til, at endnu en er på vej.

SAP har netop indgået aftale med myndighederne i den svenske by Trollhättan om at etablere et nyt datacenter.

Det skriver Computersweden.

Aftalen sikrer SAP retten til at bygge et datacenter på en grund, der strækker sig over 60.000 kvm.

SAP har fået eneret til det store stykke jord, hvor selskabet kan opføre et decideret datacentercampus, hvis SAP beslutter sig for at købe jorden inden for de kommende år.

"SAP investerer løbende i cloud-infrastruktur for at tilfredsstille over 400.000 kunder globalt. Dette gør det indledende arbejde med at sikre gode placeringer til vores datacentre endnu vigtigere. I dag er der ingen konkrete byggeplaner, men SAP har nu muligheden for at handle hurtigt og etablere et datacenter i Trollhättan, hvis behovet opstår," siger Per Alm, svensk landechef hos SAP, til Computersweden.

Læs også: Microsofts danske datacentre er led i stor europæisk plan: Gør klar til at bygge mange datacentre i Europa - se planen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere