Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

It-giganten SAP har fået tilladelse til at bygge datacenter i Sverige: Sikrer sig grund på 60.000 kvadratmeter

SAP har netop underskrevet en aftale med en svensk by, der giver den tyske it-gigant lov til at bygge et nyt datacenter på en 60.000 kvadratmeter stor grund.

Microsoft, Amazon, Google og Facebook.

Stadig flere it-mastodonter etablerer datacentre i Sverige, og nu ser det ud til, at endnu en er på vej.

SAP har netop indgået aftale med myndighederne i den svenske by Trollhättan om at etablere et nyt datacenter.

Det skriver Computersweden.

Aftalen sikrer SAP retten til at bygge et datacenter på en grund, der strækker sig over 60.000 kvm.

SAP har fået eneret til det store stykke jord, hvor selskabet kan opføre et decideret datacentercampus, hvis SAP beslutter sig for at købe jorden inden for de kommende år.

"SAP investerer løbende i cloud-infrastruktur for at tilfredsstille over 400.000 kunder globalt. Dette gør det indledende arbejde med at sikre gode placeringer til vores datacentre endnu vigtigere. I dag er der ingen konkrete byggeplaner, men SAP har nu muligheden for at handle hurtigt og etablere et datacenter i Trollhättan, hvis behovet opstår," siger Per Alm, svensk landechef hos SAP, til Computersweden.

Læs også: Microsofts danske datacentre er led i stor europæisk plan: Gør klar til at bygge mange datacentre i Europa - se planen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere