Fagforbund i Europa og USA forener sig mod Alphabet: "Alphabet skaber ulighed, der kommer til udtryk i sex-chikane og undertrykkelse"

Google-medarbejdere fra lande i Europa samt USA lancerer nyt forbund-samarbejde, som får til opgave at holde deres arbejdsgiver i ørerne. “Sammen vil vi ændre Alphabet,” lyder det fra forbundet. Dansk Metal og HK er med.

Google-ansatte fra 10 lande er klar med et nyt fagforbunds-samarbejde, som de håber kan blive så stærkt, at det kan tvinge deres arbejdsgiver Alphabet til at ændre kurs og gerninger.

Det nye forbunds-samarbejde, der herhjemme har deltagelse af Dansk Metal og HK, får navnet Alpha Global.

Det kommer til at bestå af 13 fagforbund fra lande USA, Storbritannien, Schweiz, Sverige, Tyskland, Italien, Finland, Belgien og Danmark.

I en fælles meddelelse meddeler de, at Alphabet ‘forlængst’ har lagt ideen med det kendte slogan ‘Dont be evil’ bag sig.

“Men det har vi ikke. Sammen vil vi holde Alphabet ansvarlig. Sammen vil vi forandre Alphabet,” lyder det fra forbundene.

'Skaber af ulighed'
Fagforbundene anerkender, at Alphabet er en af arkitekterne af ‘den nye verden,’ rig på innnovation og et sted, hvor der udvikles nye metoder til kommunikation og nye måder at arbejde på.

“Men desværre er Alphabet også skaber af ulighed, der kommer til udtryk i sex-chikane og undertrykkelse af seksuelle minoriteter og farvede personer,” lyder det fra Alpha Global.

Alphabet-koncernen er verdens fjerdestørste tech-selskab mål på omsætning og rummer selskaber som Google, Waymo, DeepMind, CapitalG.

“Det er et sted, som mange medarbejdere har søgt til for at ændre verden mod mere demokrati blot for at finde, at Alphabet undertrykker ytringsfrihed og slår ned på fagligt organiserede medarbejdere,” lyder det.

Og det vil fagforbundene ikke finde sig i.

“Historien viser, at arbejdere, der forener sig, kan vinde og gøre selskabet bedre,” meddeler de.

Alpha Global lancerer nu en plan, der inkluderer at ‘bruge vores fælles stemme til at få NGO’er, regeringer, stakeholdere og investorer til at insistere og sikre de ansattes rettigheder,” som det hedder.

Sammenslutningen vil nu igang med at formulere en fælles strategi til at presse Alphabet til at rette ind.

Du finder hele meddelelsen fra Alpha Global her.

Samarbejdet kommer efter, at en række ansatte i Alphabet fornylig etablerede det amerikanske fagforbund Alphabet Workers Union.

Læs også:

Google-chefer ramt af beskyldninger om sex-chikane: Nu har selskabet startet en intern efterforskning

Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år

Myndigheder anklager Google for at spionere på medarbejderePremium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.