Artikel top billede

Myndigheder anklager Google for at spionere på medarbejdere

Den amerikanske søgegigant Google er under mistanke fra de amerikanske myndigheder for at udspionere sine egene medarbejdere.

USA's myndigheder har åbnet en sag mod søgegiganten Google for at spionere på sine medarbejdere.

Myndighederne mener desuden, at Google har forhindret medarbejdere i at organisere sig ved at dele informationer om arbejdsvilkår.

Det skriver CNBC.

Google har angiveligt overvåget medarbejderne, fyret medarbejdere hvis de forsøger at organisere sig og ulovligt blokere for medarbejdernes mulighed for at dele klager over virksomheden på platforme som mail og kalendere.

Hos Google genkender man dog ikke anklagepunkterne fra de amerikanske myndigheder.

"Vi støtter i høj grad vores medarbejderes rettigheder til at havde med arbejdsplads med en åben og respektful samtale og det har altid været en del af Googles kultur," lyder det fra en talsperson ifølge CNBC.

Det er langt fra første gang Google har problemer med forholdet til sine medarbejdere.

I sommer sendte 1.600 ansatte et brev til Googles topledelse for at få den til at stoppe samarbejdet med politiet.

Læs mere her: 1.600 Google-ansatte i brev til topchefen: Stop samarbejdet med amerikansk politi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere