Morgen-briefing: Biden diskuterer SolarWinds-angrebet med Putin / Atea får ny administrerende direktør i Sverige / Webinar for gamer-glade børn og deres familier

Biden diskuterer SolarWinds-angrebet med Putin. Atea får ny administrerende direktør i Sverige. Webinar for gamer-glade børn og deres familier. Facebook News går på det britiske marked. NHS advarer: pas på falske vaccine-indkaldelser. Apple-chef træder tilbage under stor mystik

Godmorgen og velkommen til onsdag morgen, som altid bliver fejret med den tredje og midterste morgen-briefing i ugen.

Ved tasterne sidder Ditte Vinterberg Weng.

Biden diskuterer SolarWinds-angrebet med Putin
I en officiel meddelelse fra Det Hvide Hus' hjemmeside berettes det, at Joe Biden har talt med det russike statsoverhoved Vladimir Putin, hvor de har diskuteret en række emner - blandt andet SolarWinds-hacket, der begyndte at rulle i december.

Eksperter kloden over har peget på, at de skyldige i angrebet er russiske statsstøttede grupper.

Under samtalen klargjorde Biden for utin, at USA er klar til at reagere med hårde midler i forsøget på at forsvare nationale interesser som respons på skadelige handlinger som Rusland udøver mod USA eller dennes allierede.

"De to præsidenter var enige om at forblive transparente og opretholde kommunikationen i fremtiden.

Læs hele beskeden her.

Atea får ny administrerende direktør i Sverige
Der sker store omrokeringer i toppen af den svenske del af Atea. Linus Wallin har overtaget rollen som CEO fra Carl-Johan Hultenheim i den svenske afdeling af Atea.

Det skriver ComputerSweden.

"December 2021 er det målstregen for vores strategiske treårsplan, som er en plan, som jeg har været involveret i og udviklet, så der ikke sker nogen fuldstændige omveldtninger, siger Linus Wallin.

Peter Falck, der indtil nu har været leder af forretningsudvikling, forlader denne rolle og bliver i stedet ansvarlig for det nationale konsulentprojekt. Han fortsætter også med at lede arbejdet med Ateas fokusområder, som inkluderer ældrepleje og Blockchain.

Også den nye forretningsudviklingschef for Atea Sverige er fundet. Han hedder Magnus Westring og er i dag regionalchef for Syd-afdelingen. Hans efterfølger på denne post er Sophie Schmidt-Rosenkvist.

Og derudover tager Robert Haglund, leder af Atea Software Cloud, også plads i det svenske ledelsesteam. Alle de nye roller træder i kraft fra 1. februar.

Webinar for gamer-glade børn og deres familier
9. februar klokken 20.00 inviterer Medierådet til Sikker Internet Dag, hvor gamer-glade børn og deres familier kan deltage på et gratis webinar.

Webinaret hedder "Gaming i familien", og har til formål at gøre forældre klogere på, hvorfor børnene er så vilde med at game.

Deltagere kan desuden få input til, hvordan man kan tale om gaming i familien.

"Vi får besøg af spændende gæster, og vores eksperter står klar til at svare på spørgsmål fra seerne," lover Medierådet.

Materialet, der udleveres i forbindelse med seminaret er udviklet af Medierådet, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik.

Facebook News går på det britiske marked
Facebook News, en ny sektion af det sociale medie for nyhedsindhold, lanceres i Storbritannien. Indtil nu har den nye feature kun eksisteret i USA, hvor den blev lanceret sidste år.

Det skriver BBC.

Den nye funktion er indstillet til at gå live tirsdag eftermiddag, sagde Facebook. Flere store nyhedsudgivere, herunder Channel 4, Sky News og The Guardian, har underskrevet aftaler med Facebook om at levere indhold.

Det sker idet tech-industriens forhold til medierne kommer under øget kontrol.

Blandt andet har Google truet med at trække sig ud af Australien, hvis kommercielle aftaler med medierne blev tvunget ved lov. Men i Frankrig har medierne og Google fundet enighed om, hvordan en ny EU-lov om ophavsret om nyhedsuddrag skal anvendes.

Facebook News er det sociale netværks eget forsøg på at tackle spændingerne mellem det sociale medie og nyhedsmedierne.

NHS advarer: pas på falske vaccine-indkaldelser
"Vi vil aldrig bede dog om dine bankkonto eller betalingskort-detaljer. Din pinkode eller kodeord til din bankkonto. Kopier af personlige dokumenter, for at bevise din identitet såsom dit pas, kørekort, regninger eller lønseddler."

Det slår NHS - National Health Service, Storbritanniens offentligt finansierede sundhedsystemer - fast med røde krydser på Twitter. Desuden er coronavaccinen gratis for alle britiske borgere understreger sundhedsmyndigheden.

Meldingen kommer fordi britiske borgere har modtaget falske invitationer til corona-vaccinationer send af svindlere. Scam-e-mailen indeholder et link til "registrering" til vaccinen.

Men der kræves ingen registrering til den rigtige vaccination.

Cybersikkerhedskonsulent Daniel Card fortalte BBC News, at trafikdata indikerer, at tusinder af mennesker havde klikket på linket til det falske websted - selvom det er uklart, hvor mange der derefter udfyldte formularen.

Både National Cyber ​​Security Center og Action Fraud har bedt alle, der modtager en fidus-e-mail eller tekst, om at rapportere det.

Apple-chef træder tilbage under stor mystik
Apples hardwareingeniør-chef Dan Riccio træder tilbage for istedet at føre tilsyn med et nyt projekt.

Det skriver Reuters.

iPhone-producenten giver kun få detaljer om den mangeårige leders seneste rolle.

Dan Riccio vil blive erstattet af virksomhedsveteranen John Ternus, der indtræder i ledelsen som senior vicepræsident for hardware engineering.

Riccio, der kom til Apple for mere end 20 år siden som vicepræsident for produktdesign, blev udnævnt til vicepræsident for iPad hardware engineering i 2010 og leder Mac, iPhone, iPad og iPod engineering teams.mest debatterede artikler

Premium
Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagde ja til Fiskars
Interview: Der har ikke manglet jobtilbud for vinderen af Årets CIO 2020, Peter Cabello Holmberg, der tidligere på året forlod Pandora efter hans stilling blev nedlagt. Han var dog ikke i tvivl om, at den finske produktionsgigant var den rigtige virksomhed for ham.
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.