Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple sætter ny kvartals-rekord: Tjener 79 millioner kroner i timen døgnet rundt - omsætning runder 700 milliarder kroner

Apple landede i første regnskabskvartal et overskud efter skat på enorme 176 milliarder kroner. Det svarer til godt 79 millioner kroner i timen døgnet rundt i ren profit.

Med et gigantisk overskud i årets første regnskabskvartal sætter Apple ny rekord som det børsnoterede selskab, der nogensinde i verdenshistorien har tjent flest penge på et kvartal.

Apple anvender forskudt regnskabsår, hvilket betyder, at selskabets første regnskabskvartal svarer til kalenderårets sidste kvartal.

Apples netto-indtjening for de sidste tre måneder i 2020 landede på enorme 28 milliarder dollar. Det svarer til omkring 176 milliarder kroner.

Bryder man det gigantiske tal ned, vil man se, at det svarer til, at Apple har skovlet mere end 79 millioner kroner ind på sin i forvejen bugnende bankbog hver eneste time døgnet rundt i de tre måneder - efter selskabet har betalt alle sine omkostninger.

Tallet kommer ikke ud af ingenting. For for første gang har Apples omsætning på et enkelt kvartal rundet 100 milliarder dollar.

Helt nøjagtigt omsatte Apple i de sidste tre måneder i 2020 på 111,4 milliarder dollar. Det svarer til omkring 700 milliarder kroner i omsætning på de tre måneder.

Tallene svarer til, at Apples omsætning for kvartalet er steget med godt 17 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere, mens indtjeningen er steget med næsten 30 procent.

Ifølge Apple skal årsagen til den enorme indtjening findes i et rekordhøjt salg af iPhones.

Selskabet solgte nemlig 74,5 millioner iPhones i de sidste tre måneder af 2020.

Det var faktisk så stort, at topchef Tim Cook selv kalder salget for ‘svimlende’ [‘staggering,’ red]

Apples regnskab viser, at selskabet har haft solid fremgang på samtlige forretningsområder, iPhone, Mac, iPad, Services og Wearables, hvor iPhone udgør den klart største del af forretningen.

Læs også:CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.