Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple sætter ny kvartals-rekord: Tjener 79 millioner kroner i timen døgnet rundt - omsætning runder 700 milliarder kroner

Apple landede i første regnskabskvartal et overskud efter skat på enorme 176 milliarder kroner. Det svarer til godt 79 millioner kroner i timen døgnet rundt i ren profit.

Med et gigantisk overskud i årets første regnskabskvartal sætter Apple ny rekord som det børsnoterede selskab, der nogensinde i verdenshistorien har tjent flest penge på et kvartal.

Apple anvender forskudt regnskabsår, hvilket betyder, at selskabets første regnskabskvartal svarer til kalenderårets sidste kvartal.

Apples netto-indtjening for de sidste tre måneder i 2020 landede på enorme 28 milliarder dollar. Det svarer til omkring 176 milliarder kroner.

Bryder man det gigantiske tal ned, vil man se, at det svarer til, at Apple har skovlet mere end 79 millioner kroner ind på sin i forvejen bugnende bankbog hver eneste time døgnet rundt i de tre måneder - efter selskabet har betalt alle sine omkostninger.

Tallet kommer ikke ud af ingenting. For for første gang har Apples omsætning på et enkelt kvartal rundet 100 milliarder dollar.

Helt nøjagtigt omsatte Apple i de sidste tre måneder i 2020 på 111,4 milliarder dollar. Det svarer til omkring 700 milliarder kroner i omsætning på de tre måneder.

Tallene svarer til, at Apples omsætning for kvartalet er steget med godt 17 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere, mens indtjeningen er steget med næsten 30 procent.

Ifølge Apple skal årsagen til den enorme indtjening findes i et rekordhøjt salg af iPhones.

Selskabet solgte nemlig 74,5 millioner iPhones i de sidste tre måneder af 2020.

Det var faktisk så stort, at topchef Tim Cook selv kalder salget for ‘svimlende’ [‘staggering,’ red]

Apples regnskab viser, at selskabet har haft solid fremgang på samtlige forretningsområder, iPhone, Mac, iPad, Services og Wearables, hvor iPhone udgør den klart største del af forretningen.

Læs også: