Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: (C) Sam Burt 2010 / Sam Burt)

Undgå at blive hacket gennem virksomhedens IoT-enheder: Sådan kan du cybersikre din virksomhed

En ny tjekliste skal hjælpe virksomhederne med at sikre, at cybersikkerheden følger med, når de implementerer nye IoT-enheder i det daglige arbejde.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se tjeklisten, der sikrer din virksomhed mod IoT-relaterede angreb.
880
4:30 min
Rådet for Digital Sikkerhed og Erhvervsstyrelsen har i dag lanceret en tjekliste, der skal hjælpe særligt virksomheder, der har sendt medarbejdere på hjemmearbejde.

Listen er en konkret håndbog til virksomheders brug af Internet-forbundne (IoT) enheder, der skal styrke virksomhedernes sikkerhed, mens medarbejderstaben er spredt for alle vinde.

En tjekliste til virksomhederne er nødvendig, fordi et stigende antal virksomheder i dag anvender IoT-enheder, skriver Rådet for Digital Sikkerhed i en pressemeddelelse.

Ifølge Danmarks Statistik anvender næsten hver fjerde danske virksomhed IoT-enheder. Og i 2025 anslår EU-enheden Alliance for Internet of Things Innovation (AIOTI), at hvert fjerde cyberangreb mod virksomheder ventes at ske gennem IoT-enheder.

IoT-enheder kan, foruden computere og mobiler, eksempelvis være fjernstyrede overvågningskameraer, køleskabe, pumper eller varmeapparater der styres over for eksempel en app.

"Det bliver et konkurrenceparameter for danske virksomheder, at forbrugere og samarbejdspartnere kan stole på, at virksomhederne har styr på sikkerheden, og IoT skal tænkes med i dette," siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Torsten Andersen.

Listen giver anbefalinger til, hvad virksomheder bør gøre, både før og efter køb af IoT-enheder, for at sikre sig mod den risiko, der er forbundet med anvendelsen af IoT- enheder.

Listen kan bruges af virksomheder, der enten i forvejen har eller skal til at investere i IoT-enheder.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Europæiske datatilsyn: Sådan vil vi fremover fastsætte størrelsen på GDPR-bøder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Stort interview: Mette Kaagaard er faldet på plads som topchef for Microsoft: "Den kraft, det giver at have Microsoft i ryggen, har jeg aldrig set blive spillet ud i andre virksomheder"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

10 dage efter konkurs genopstår Finn Krusholms Tricent som nyt firma: Men kun med det halve antal medarbejderne og med Lars Seier ude af ejerkredsen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske universiteter kan først være klar med løsning på alvorligt it-sikkerhedsproblem om flere år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Efter sønderlemmende kritik om ‘uansvarlig’ og ‘farlig’ outsourcing: Energinet har fået rettet op