Artikel top billede

(Foto: (C) Sam Burt 2010 / Sam Burt)

Undgå at blive hacket gennem virksomhedens IoT-enheder: Sådan kan du cybersikre din virksomhed

En ny tjekliste skal hjælpe virksomhederne med at sikre, at cybersikkerheden følger med, når de implementerer nye IoT-enheder i det daglige arbejde.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se tjeklisten, der sikrer din virksomhed mod IoT-relaterede angreb.
880
4:30 min
Rådet for Digital Sikkerhed og Erhvervsstyrelsen har i dag lanceret en tjekliste, der skal hjælpe særligt virksomheder, der har sendt medarbejdere på hjemmearbejde.

Listen er en konkret håndbog til virksomheders brug af Internet-forbundne (IoT) enheder, der skal styrke virksomhedernes sikkerhed, mens medarbejderstaben er spredt for alle vinde.

En tjekliste til virksomhederne er nødvendig, fordi et stigende antal virksomheder i dag anvender IoT-enheder, skriver Rådet for Digital Sikkerhed i en pressemeddelelse.

Ifølge Danmarks Statistik anvender næsten hver fjerde danske virksomhed IoT-enheder. Og i 2025 anslår EU-enheden Alliance for Internet of Things Innovation (AIOTI), at hvert fjerde cyberangreb mod virksomheder ventes at ske gennem IoT-enheder.

IoT-enheder kan, foruden computere og mobiler, eksempelvis være fjernstyrede overvågningskameraer, køleskabe, pumper eller varmeapparater der styres over for eksempel en app.

"Det bliver et konkurrenceparameter for danske virksomheder, at forbrugere og samarbejdspartnere kan stole på, at virksomhederne har styr på sikkerheden, og IoT skal tænkes med i dette," siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Torsten Andersen.

Listen giver anbefalinger til, hvad virksomheder bør gøre, både før og efter køb af IoT-enheder, for at sikre sig mod den risiko, der er forbundet med anvendelsen af IoT- enheder.

Listen kan bruges af virksomheder, der enten i forvejen har eller skal til at investere i IoT-enheder.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Rigspolitiet søger it-direktør til at stå i spidsen for Koncern IT med 420 medarbejdere: Har slået Lars Ole Dybdals stilling op

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Sydbanks nye CISO Kewin Peltonen: Rigide regler kan være en klar fordel

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske kommuner søsætter fem nye AI-projekter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Her er profilen, der skal afløse Malou Aamund som direktør for Google Danmark

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske Famly har succes i udlandet, men blev kørt ud på et sidespor af Aula: “Markedet frøs fuldstændig for os”