Artikel top billede

Undgå at blive hacket gennem virksomhedens IoT-enheder: Sådan kan du cybersikre din virksomhed

En ny tjekliste skal hjælpe virksomhederne med at sikre, at cybersikkerheden følger med, når de implementerer nye IoT-enheder i det daglige arbejde.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se tjeklisten, der sikrer din virksomhed mod IoT-relaterede angreb.
880
4:30 min
Rådet for Digital Sikkerhed og Erhvervsstyrelsen har i dag lanceret en tjekliste, der skal hjælpe særligt virksomheder, der har sendt medarbejdere på hjemmearbejde.

Listen er en konkret håndbog til virksomheders brug af Internet-forbundne (IoT) enheder, der skal styrke virksomhedernes sikkerhed, mens medarbejderstaben er spredt for alle vinde.

En tjekliste til virksomhederne er nødvendig, fordi et stigende antal virksomheder i dag anvender IoT-enheder, skriver Rådet for Digital Sikkerhed i en pressemeddelelse.

Ifølge Danmarks Statistik anvender næsten hver fjerde danske virksomhed IoT-enheder. Og i 2025 anslår EU-enheden Alliance for Internet of Things Innovation (AIOTI), at hvert fjerde cyberangreb mod virksomheder ventes at ske gennem IoT-enheder.

IoT-enheder kan, foruden computere og mobiler, eksempelvis være fjernstyrede overvågningskameraer, køleskabe, pumper eller varmeapparater der styres over for eksempel en app.

"Det bliver et konkurrenceparameter for danske virksomheder, at forbrugere og samarbejdspartnere kan stole på, at virksomhederne har styr på sikkerheden, og IoT skal tænkes med i dette," siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Torsten Andersen.

Listen giver anbefalinger til, hvad virksomheder bør gøre, både før og efter køb af IoT-enheder, for at sikre sig mod den risiko, der er forbundet med anvendelsen af IoT- enheder.

Listen kan bruges af virksomheder, der enten i forvejen har eller skal til at investere i IoT-enheder.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Jørn Larsen beholder 20 procent af alle aktier i Trifork efter børsnotering: “Jeg skal stadig kunne bevare en følelse af at være ejer”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske universiteter lægger 56 millioner kroner hos Oracle uden udbud - ingen andre selskaber kan levere

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Trifork afsætter aktier for 33,5 millioner kroner til medarbejderne

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske Bank-CIO sat i spidsen for kæmpe agil omstilling: "Vi har startet en paladsrevolution"


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.