Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff

Mennesker i IT

Udgivet 15. februar 2021 kl. 13.23
Jeg var med til at bygge sikkerhedsfirmaet Bullguard sammen med blandt andet Theis Søndergaard og Morten Lund.

Morten var virkeligt en dynamo og en interessant karakter, og jeg lærte utroligt meget i den tid.

Vi brugte blandt andet viral markedsføring, før nogen overhovedet vidste, hvad det var. Det var før Facebook, før YouTube, ja før noget som helst.

Vi lavede tre virale film, og det var eddermame sjovt. I vores første film bliver en nøgen og dengang helt ukendt Pilou Asbæk bidt i de ædlere dele af en bidsk hund.

En af de andre videoer cirkulerer stadigvæk, og det er en video med en indbrudstyv, der vil kaste en sten gennem en rude, men ender med at få den tilbage i hovedet. Jeg har set den på amerikansk tv, hvor de tror, at det er en ægte optagelse. Men det er det ikke. For tyven har min sweater på, og jeg var on-location, da den blev optaget oppe i Hellerup.

Jeg var kun involveret en lille smule i de film, så jeg vil ikke tage meget kredit for det. For det er en fyr, der hedder Balder Olrik, der står bag, og han er fantastisk dygtig. Han kørte hele processen, og det var ham der optimerede filmene og det hele.

Det er svært at måle betydningen af den slags, men jeg tror helt sikkert, at det betød noget for vores brand.

Men det betød endnu mere for Balder og de andre, der lavede filmen. De tre film blev så store hits, at de på baggrund af den oplevelse stiftede deres eget firma, GoViral, som i 2011 blev solgt til AOL for en halv milliard kroner.
Heini Zachariassen, administrerende direktør for vin-appen Vivino, som han i 2009 stiftede sammen med Theis Søndergaard.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Bankdata klar med sin største it-leverance nogensinde: “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft”
Om to måder går Bankdata ind i næste fase af det største initiativ i virksomhedens historie. “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft. Det har været et stort og meget vigtigt projekt,” siger udviklingsdirektør hos Bankdata Christian Wiese.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.