Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Teleselskaber er røget i totterne på hinanden forud for 5G-auktion: Nu svarer TDC på kritikken

3 og Telenor mener, at TDC opnår en unfair konkurrencefordel, når frekvensauktionerne skydes i gang til marts. Danmarks største teleselskab får nemlig mulighed for at sætte sig tungt på 5G-licenserne, lyder det. Nu svarer Lasse Pilgaard, CFO i TDC, på kritikken.

Ifølge teleselskabet 3 og Telenor, så får TDC en unfair fordel, når auktionerne om de nye 5G-frekvenser skydes i gang til marts.

Det verserende kontrovers mellem telekæmperne blev udløst af 3-topchefen Morten Christiansen. Han har klaget til Energistyrelsen over, at TDC købte massivt op i 2,3 GHz-frekvenserne.

Det skriver Finans.

Lars Thomsen, topchef i Telenor, har tilsluttet sig Morten Christiansens klage. Dengang TDC købte 2,3 GHz-frekvenserne, var det ikke med udsigt til, at de frekvenser ville blive gjort klar til brug for 5G-dækningen, lyder det.

Da det nu viser sig, at netop de frekvenser på sigt vil indgå i 5G-dækningen, giver det TDC en stor konkurrencefordel, hvis TDC samtidig får mulighed for at købe stort op i 3,5 GHz-frekvenserne, lyder kritikken.

TDC kommenterer nu på kritikken for først gang overfor finans. Her lyder svaret fra selskabet CFO, Lasse Pilgaard.

"Vi synes sådan set, at der er kørt en meget fin proces i forhold til den auktion, der er på vej. Alle operatører har lige vilkår i forhold til at deltage i den, og det ser vi selvfølgelig frem til. Jeg har ikke yderligere kommentarer til det punkt," siger Lasse Pilgaard.

Læs også: Forbrugerrådet bakker op om kritik af TDC's fordel i 5G-auktion

Forbrugerrådet Tænk har også været ude og bakke op om 3's kritik af TDC. Her er man betænkelig ved TDC's mulighed for at sætte sig på størstedelen af 5G-frekvenserne.

"Vil det, at én spiller potentielt kan sidde på store dele af frekvenserne give større innovation? Og hvor ligger fordelen for os alle? Det er et fælles gode, som stilles til rådighed for store virksomheder, når man udbyder mobilfrekvenser," siger cheføkonom Martin Salomon fra Forbrugerrådet Tænk til Berlingske og fortsætter:

"Derfor skal man sikre sig, at byderne i indbyrdes konkurrence producerer det bedste og billigste for samfundet og forbrugerne. Her er tilladelser for 20 år en meget lang tid. Dette er en ny udfordring med potentiale til at begrænse den effektive konkurrence langt ud i fremtiden."
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.