Artikel top billede

Teleselskaber er røget i totterne på hinanden forud for 5G-auktion: Nu svarer TDC på kritikken

3 og Telenor mener, at TDC opnår en unfair konkurrencefordel, når frekvensauktionerne skydes i gang til marts. Danmarks største teleselskab får nemlig mulighed for at sætte sig tungt på 5G-licenserne, lyder det. Nu svarer Lasse Pilgaard, CFO i TDC, på kritikken.

Ifølge teleselskabet 3 og Telenor, så får TDC en unfair fordel, når auktionerne om de nye 5G-frekvenser skydes i gang til marts.

Det verserende kontrovers mellem telekæmperne blev udløst af 3-topchefen Morten Christiansen. Han har klaget til Energistyrelsen over, at TDC købte massivt op i 2,3 GHz-frekvenserne.

Det skriver Finans.

Lars Thomsen, topchef i Telenor, har tilsluttet sig Morten Christiansens klage. Dengang TDC købte 2,3 GHz-frekvenserne, var det ikke med udsigt til, at de frekvenser ville blive gjort klar til brug for 5G-dækningen, lyder det.

Da det nu viser sig, at netop de frekvenser på sigt vil indgå i 5G-dækningen, giver det TDC en stor konkurrencefordel, hvis TDC samtidig får mulighed for at købe stort op i 3,5 GHz-frekvenserne, lyder kritikken.

TDC kommenterer nu på kritikken for først gang overfor finans. Her lyder svaret fra selskabet CFO, Lasse Pilgaard.

"Vi synes sådan set, at der er kørt en meget fin proces i forhold til den auktion, der er på vej. Alle operatører har lige vilkår i forhold til at deltage i den, og det ser vi selvfølgelig frem til. Jeg har ikke yderligere kommentarer til det punkt," siger Lasse Pilgaard.

Læs også: Forbrugerrådet bakker op om kritik af TDC's fordel i 5G-auktion

Forbrugerrådet Tænk har også været ude og bakke op om 3's kritik af TDC. Her er man betænkelig ved TDC's mulighed for at sætte sig på størstedelen af 5G-frekvenserne.

"Vil det, at én spiller potentielt kan sidde på store dele af frekvenserne give større innovation? Og hvor ligger fordelen for os alle? Det er et fælles gode, som stilles til rådighed for store virksomheder, når man udbyder mobilfrekvenser," siger cheføkonom Martin Salomon fra Forbrugerrådet Tænk til Berlingske og fortsætter:

"Derfor skal man sikre sig, at byderne i indbyrdes konkurrence producerer det bedste og billigste for samfundet og forbrugerne. Her er tilladelser for 20 år en meget lang tid. Dette er en ny udfordring med potentiale til at begrænse den effektive konkurrence langt ud i fremtiden."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere