Artikel top billede

Teleselskaber er røget i totterne på hinanden forud for 5G-auktion: Nu svarer TDC på kritikken

3 og Telenor mener, at TDC opnår en unfair konkurrencefordel, når frekvensauktionerne skydes i gang til marts. Danmarks største teleselskab får nemlig mulighed for at sætte sig tungt på 5G-licenserne, lyder det. Nu svarer Lasse Pilgaard, CFO i TDC, på kritikken.

Ifølge teleselskabet 3 og Telenor, så får TDC en unfair fordel, når auktionerne om de nye 5G-frekvenser skydes i gang til marts.

Det verserende kontrovers mellem telekæmperne blev udløst af 3-topchefen Morten Christiansen. Han har klaget til Energistyrelsen over, at TDC købte massivt op i 2,3 GHz-frekvenserne.

Det skriver Finans.

Lars Thomsen, topchef i Telenor, har tilsluttet sig Morten Christiansens klage. Dengang TDC købte 2,3 GHz-frekvenserne, var det ikke med udsigt til, at de frekvenser ville blive gjort klar til brug for 5G-dækningen, lyder det.

Da det nu viser sig, at netop de frekvenser på sigt vil indgå i 5G-dækningen, giver det TDC en stor konkurrencefordel, hvis TDC samtidig får mulighed for at købe stort op i 3,5 GHz-frekvenserne, lyder kritikken.

TDC kommenterer nu på kritikken for først gang overfor finans. Her lyder svaret fra selskabet CFO, Lasse Pilgaard.

"Vi synes sådan set, at der er kørt en meget fin proces i forhold til den auktion, der er på vej. Alle operatører har lige vilkår i forhold til at deltage i den, og det ser vi selvfølgelig frem til. Jeg har ikke yderligere kommentarer til det punkt," siger Lasse Pilgaard.

Læs også: Forbrugerrådet bakker op om kritik af TDC's fordel i 5G-auktion

Forbrugerrådet Tænk har også været ude og bakke op om 3's kritik af TDC. Her er man betænkelig ved TDC's mulighed for at sætte sig på størstedelen af 5G-frekvenserne.

"Vil det, at én spiller potentielt kan sidde på store dele af frekvenserne give større innovation? Og hvor ligger fordelen for os alle? Det er et fælles gode, som stilles til rådighed for store virksomheder, når man udbyder mobilfrekvenser," siger cheføkonom Martin Salomon fra Forbrugerrådet Tænk til Berlingske og fortsætter:

"Derfor skal man sikre sig, at byderne i indbyrdes konkurrence producerer det bedste og billigste for samfundet og forbrugerne. Her er tilladelser for 20 år en meget lang tid. Dette er en ny udfordring med potentiale til at begrænse den effektive konkurrence langt ud i fremtiden."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere