Netcompany klar til at byde på dansk corona-pas: Sådan ser selskabets app ud

Nu melder Netcompany sig klar til at byde på udviklingen af et digitalt corona-pas, og samtidig offentliggør selskabet sit bud på, hvordan passet kan komme til at se ud.

Netcompany, der også har udviklet den danske Smittestop-app, er klar med et bud på, hvordan et fremtidigt corona-pas skal se ud.

Det fremgår af en video, som Netcompany har lagt på YouTube.

I løsningen fra Netcompany vil borgere med et corona-pas kunne dokumentere negative test, deres vaccinationsstatus samt fremvise resultater fra en antistof-test, der blandt andet kan være opnået gennem naturlig immunitet.

Oplysninger bliver hentet fra de danske sundhedsmyndigheder og bliver herefter omdannet til en QR-kode, der eksempelvis kan skannes ved indgangen til lufthavne eller natklubber.

Læs mere her: Regeringen vil udvikle et digital vaccinepas: Skal være klar om fire måneder

Vil byde på coronapas
Den danske regering offentlig gjorde for nylig, at den planlægger at udviklet et digitalt coronapas, og Netcompany bekræfter nu over for DR, at selskabet vil byde på opgaven.

Regeringen har oplyst, at det nye pas skal kunne bruges som en ekstra tryghed i forbindelse med genåbningen og i forbindelse med udlandsrejser.

”Når vi begynder at åbne mere op, og man må holde forsamlinger for 20-30 mennesker, så er det måske meget cool, at man siger til folk "prøv at hør, vi scanner jer lige ved indgangen, så alle føler sig sikre,"siger André Rogaczewski, der er administrerende direktør i Netcompany, til DR.

Netcompany-chefen oplyser samtidig, at han mener, at en løsning, der udover vaccinestatus også medtager antistof-status og testresultater er langt mere holdbar. IBM er også klar med løsning
Netcompany er langt fra den eneste it-virksomhed, der har udvist interesse for opgaven.

Den amerikanske it-gigant IBM har tidligere oplyst til Computerworld, at den også har en blockchain-baseret løsning, som mere eller mindre er klar til brug allerede nu.

"Den information der er om vacciner bliver samlet op i sundhedsdatastyrelsen. Der ville vi kunne hente oplysningerne, og når du så har brug for at generere et sundhedspas, så vælger du som borger, at du gerne vil hente oplysningerne i vores sundhedspasløsning," siger Carsten Juul Størner, der er associate partner hos IBM, til Computerworld.

Læs også: IBM er allerede klar med digitalt vaccinepas: "Fire måneder lyder af meget lang tid. Vi vil gerne i gang noget hurtigere"Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.