Morten Bødskov (S) præsenterede regeringens planer om et digitale vaccinepas som fungerende finansminister.

Regeringen vil udvikle et digital vaccinepas: Skal være klar om fire måneder

Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) har præsenteret planerne om, at danskerne i løbet af de kommende måneder får adgang til et digitalt vaccinepas.

Arbejdet med at udvikle et digitalt vaccinepas er sat i gang. Det meddeler fungerende finansminister Morten Bødskov (S) på et pressemøde onsdag morgen.

Passet skal kunne hentes ned på alle danskeres smartphones og skal give muligehed for at åbne samfundet hurtigere op, lyder det fra Bødskov.

"Det vil være det ekstra pas, som man vil kunne have på sin mobiltelefon, som dokumenterer, at du er blevet vaccineret. Det handler om, at vi som land udnytter de teknologiske fordele, vi har. Vi kan blive blandt de første i verden, der har det og kan vise det til resten af verden," siger Morten Bødskov om vaccinepasset ifølge Politiken.

Planen er blandt andet, at kultur- og erhvervslivet hurtigere kan åbne op og give adgang til større arrangementer for de danskere, der allerede er blevet vaccineret.

Læs også: Tusindvis af coronasmittede kan ikke registere sig i Smitte-app: Ministerium arbejder på en løsning

Færdigt om fire måneder
På pressemødet blev Morten Bødskov flankeret af administrerende direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, og administrerende direktør for DI Lars Sandahl Sørensen.

Her kunne ministeren også fortælle, at man forventer at det digitale vaccinepas er færdigudviklet i løbet af de kommende fire måneder.

Den fungerende finansminister lagde vægt på, at vaccinepasset kan fungere som en 'ekstra tryghed' og giver smatidig mulighed for, at man kan rejse ind i andre lande, når flere for udviklet et lignende digitalt pas.

"Mange virksomheder i Danmark er afhængige af at kunne rejse for at udføre deres opgaver og holde forretningen kørende på et globalt marked. Coronakrisen har desværre givet svære betingelser for rejseaktiviteter ud af landet, men med udviklingen af et nyt coronapas til vaccinerede erhvervsrejsende, sørger vi for at teknologien er på plads til ændrede vilkår," lyder det i en pressemeddelese fra fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen.

I meddelelsen understreger regeringen desuden, at den ikke har taget stilling til, om coronapasset skal kunne bruges til andet end rejser til udlandet.

"På nuværende tidspunkt udestår der dog centrale afklaringer i forhold til vaccinernes effekt, for eksempel om man fortsat kan sprede smitten, selv om man er vaccineret. Derfor vil regeringen først senere tage endelig stilling til, om det digitale coronapas skal bruges til andet end rejseformål som led i en genåbning af Danmark," skriver regeringen i meddelelsen.

Det vil man altså først tage stilling til, når der er flere resultater klar, om hvordan vaccinen præcis virker.

Læs også:

Mere end hver anden dansker siger nej til Smittestop-appen: Frygter for data-sikkerheden

Digitaliseringsstyrelsen afviser kritik af spritny kørekort-app til næsten 45 millioner kroner: Er første led i en wallet fra det offentligePremium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.