(Foto: Dan Jensen)

Schrems II-dom kan få konsekvenser for AWS' cloud-kunder: Vil forsvare brugerdata med næb og klør

AWS lover, at selskabet i langt højere grad vil udfordre myndigheder, der kræver adgang til brugerdata. Det sker som reaktion på Schrems II-dommen.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Få indblik i AWS reaktion på Schrems II-dommen
  • Blive klogere på, hvad det betyder for AWS-kunderne
449
2:15 min
Efter lang tids stilhed reagerer cloudgiganten AWS nu på Schrems II-dommen, der ventes at få store konsekvenser for databeskyttelse i fremtiden.

Dommen betyder, at der i fremtiden vil blive stillet langt strengere krav til håndtering af data, der er placeret i clouden og bliver overført til servere i tredjelande, hvilket kan komme til at volde store problemer for amerikanske cloudgiganter i Europa.

[b]Læs også: Max Schrems på besøg hos Computerworld: Sådan ser vores cloud-fremtid ud i Europa efter Schrems II-dommen[/b]

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Bankdata klar med sin største it-leverance nogensinde: “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft”
Om to måder går Bankdata ind i næste fase af det største initiativ i virksomhedens historie. “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft. Det har været et stort og meget vigtigt projekt,” siger udviklingsdirektør hos Bankdata Christian Wiese.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.