Artikel top billede

(Foto: Photo by Mitchell Luo on Unsplash)

Franske myndigheder med alvorlig kritik af Google - risikerer stor bøde

De franske konkurrencemyndigheder mener ikke, at Google har overholdt statens retningslinjer i copyright-forhandlinger. Nu risikerer Google en straf.

Google beskyldes nu af de franske myndigheder for ikke at overholde de franske konkurrencemyndigheders retningslinjer for, hvordan copyrightforhandlinger med nyhedsmedier skal foregå.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en ny 93 sider lang rapport konkluderer myndighederne, at Googles manglende overholdelse af retningslinjerne er ”exceptionel alvorlig.”

Rapporten kommer samtidig med at en række franske nyhedsmedier har klaget over, at Google ikke har gjort nok for at indgå en aftale med dem.

Risikerer stor bøde

Ifølge Reuters kan de franske konkurrencemyndigheder udstede bøder til virksomheder, der ikke overholder deres regler. Og bødestørrelsen kan lyde på helt op til 10 procent af virksomheders omsætning.

Den højeste bøde, som de franske konkurrencemyndigheder har udstedt tilfaldt Apple i 2020, da selskabet modtog en bøde på 8,2 milliarder kroner for konkurrenceforvridende adfærd.

”Vores prioritet er at overholde loven og vi fortsætter i god tro vores forhandlingerne med mediekoncernerne, skriver Google i et svar til Reuters.

I svaret understreger Google desuden, at selskabet gennem de seneste måneder har indgået aftaler med andre mediekoncerner.

Læs også: Det svenske datatilsyn udskrev GDPR-bøder for 110 millioner kroner i 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere