5G i Danmark halter efter de øvrige nordiske lande: Udbud af bredbånd er alt for ringe

Danmark halter efter de øvrige nordiske lande på 5G-området - ikke mindst på grund af et begrænset udbud af båndbredde.

Danmark kommer ind som nummer sjok i Norden, når det gælder fremgangen på 5G-området.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse, som konsulenthuset Kearney har udarbejdet over, hvor langt de forskellige lande er med forberedelserne til 5G.

Danmark lander her langt efter de øvrige nordiske lande som Norge, Finland og Sverige.

Af undersøgelsens 18 lande kommer Norge således ind på en tredjeplads efter USA og Sydkorea, mens Danmark lander helt nede på 13. pladsen.

Ifølge konsulenthuset skyldes den dårlige placering, at Danmark har været dårligere end de øvrige lande til at udbyde bredbånds-frekvenser.

For det er omfanget af udbudt båndbredde, der afgør, hvor attraktivt det er for teknologi-virksomhederne at investere i 5G, lyder det fra Kearney.

“Når det gælder 5G-udvikling er den afgørende faktor, hvor meget båndbredde, der udbydes fra offentlig side. I Finland og Norge har man udbudt langt mere båndbredde, og det betyder, at de langt stærkere positioneret i forhold til at høste frugterne af et effektivt 5G-netværk,” lyder det fra Kearney.

Tele-selskabernes investeringer i 5G er for alvor eksploderet i de senere år.

I 2020 gik mere end 20 procent af de samlede netværks-investeringer i verden til udbygning af 5G.

Udviklingen understøttes af lovgivning i hele verden, da der er udbredt konsensus om, at 5G kan blive økonomisk katalysator for økonomisk vækst og digitale kvantespring i mange industrier og områder.

Det kan du læse mere om her: Investeringer i 5G-infrastruktur buldrer afsted i vildt tempo: Så meget bliver der bygget for lige nu

Herhjemme er Energistyrelsen på trapperne med auktion over 5G-frekvenser.

Energistyrelsen afblæste pludselig auktionerne i efteråret i fjor.

Det kan du læse mere om her: Staten udskyder efterårets store tele-auktioner over vigtige 5G-frekvenser: Forsinkes til 2021


Læs også:

Telebranchen efter pludselig udskydelse af vigtige frekvensauktioner: Kommer til at ramme 5G-udbygningen i Danmark

Sverige klar med vinderne af 5G-auktion efter lynhurtig proces: Disse fire selskaber får plads på frekvens-båndene

Teleselskaber er røget i totterne på hinanden forud for 5G-auktion: Nu svarer TDC på kritikkenPremium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.